Σορμπέ με ροδάκινα!

0
20

 Σορμπέ με ροδάκινα!!

sormpe-rodakino-ingolden.gr_

 

Υλικά:

  • χυμός 1 λεμονιού
  • 1,5 κιλό ροδάκινα(κατά προτίμηση λευκόσαρκα)
  • 400 γρ. ζάχαρη άχνη

 

Εκτέλεση:

  1. Πλένουμε τα ροδάκινα.
  2. Τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
  3. Ρίχνουμε το κομμάτια του ροδάκινου στο μίξερ , μαζί με την άχνη και τον χυμό του λεμονιού και τα πολτοποιούμε εντελώς -να μη μείνουν κομματάκια.
  4. Αδειάζουμε το περιεχόμενο σε μία μεταλλική φόρμα, την οποία στη συνέχεια τοποθετούμε στη κατάψυξη.
  5. Κατά τη διάρκεια αυτού του διαστήματος βγάζουμε τη φόρμα από την κατάψυξη δυο-τρεις φορές και ανακατεύουμε έντονα, για να διατηρηθεί ομοιογενές.
  6. Σερβίρουμε σε ποτήρια παγωτού.

 

Ο χυμός του λεμονιού είναι βασικό συστατικό των σορμπέ. Έχει την ιδιότητα να εντείνει και να αναδεικνύει τη γεύση των φρούτων.

 

 Ένας υπέροχος συνδυασμός του σορμπέ είναι αυτός με σαμπάνια. 

Σερβίρουμε σε ποτήρια σαμπάνιας!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας