Χριστουγεννιάτικα τρουφάκια κάστανο!

0
658


Μια γρήγορη συνταγή
για να εντυπωσιάσουμε τους ουρανίσκους μας!

troufakia-kastana-ingolden.gr

 

Υλικά:

Μισό κιλό κάστανα
250γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα
200γρ. Γάλα
100γρ. Βούτυρο
3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος
3 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
3 κουταλιές της σούπας κακάο
1 κουταλιά της σούπας δυνατό καφές

Παρασκευή:

Με ένα μαχαιράκι σχίζουμε ελαφρά τα κάστανα για να μπορούμε να τα  ξεφλουδίσουμε πιο εύκολα, και τα ρίχνουμε για 5 λεπτά μέσα σε νερό που κοχλάζει. Αμέσως μετά τα ξεφλουδίζουμε και τα βάζουμε να βράσουν μαζί με το γάλα για 25 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια για να μην κολλήσουν. Αφού εξατμιστεί το γάλα, βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και λιώνουμε με ένα πιρούνι τα κάστανα μαζί με την κρέμα γάλακτος και το ρούμι ή το κονιάκ. Παράλληλα, σε μπεν μαρί, λιώνουμε τη σοκολάτα με τον καφέ και το βούτυρο. Στην συνέχεια, ενώνουμε αυτά τα δύο μείγματα της σοκολάτας και του κάστανου και αφήνουμε να κρυώσει. Αφού κρυώσει το μείγμα μας, το πλάθουμε σε μικρά τρουφάκια και στη συνέχεια βουτάμε σε κακάο, τριμμένη καρύδα, ξηρούς καρπούς, λιωμένη σοκολάτα ή ότι άλλο θέλουμε!

Καλή απόλαυση 🙂 

Για τις πολλαπλές ιδιότητες του κάστανου διαβάστε εδώ: ΚΆΣΤΑΝΑ 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας