Ωραιότατα τυροπιτάκια με τραγανή, αρωματική ζύμη και με υπέροχη γέμιση από χωριάτικη φέτα.
Υλικά:
Για το φύλλο:
– 1 κεσεδάκι γιαούρτι
– 1/2 φλυτζ. ελαιόλαδο
– 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
– χυμό από ένα πορτοκάλι
– 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
– αλεύρι ολικής αλέσεως ή σκληρό – περίπου 400 γρ.
Για τη γέμιση:
– 350 γρ. φέτα
– 1 αυγό
Εκτέλεση:
– Με το γιαούρτι, το ελαιόλαδο, τη σόδα διαλυμένη στο χυμό πορτοκαλιού, το αλάτι και το αλεύρι φτιάχνουμε μια μαλακή ζύμη.
– Λιώνουμε τη φέτα με το αυγό.
– Παίρνουμε μπαλάκια ζύμης και ανοίγουμε φυλλαράκια μεγέθους πιάτου καφέ.
– Βάζουμε πάνω 1 κουταλάκι γέμιση, σκεπάζουμε να γίνουν μισοφέγγαρα και πιέζουμε τις άκρες να κλείσουν καλά.
– Τοποθετούμε τα τυροπιτάκια σε λαδωμένο ταψί, αλείφουμε με ασπράδι αυγού και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν – περίπου 30 ‘.
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος