Μια τούρτα ελαφριά και ζουμερή, που μυρίζει Άνοιξη..
Υλικά:
– 1 συσκευασία έτοιμο παντεσπάνι βανίλιας
– 1 κιλό φράουλες πλυμένες και καθαρισμένες
– 2 κ. σούπας κονιάκ
– 660 ml κρέμα γάλακτος
– 300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
– 250 γρ. ζάχαρη χωρισμένη σε 125 και 125
– 3 βανίλιες
– μια καλή πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Για τις φράουλες
Τις μισές φράουλες τις κόβουμε στη μέση και τις κρατάμε στην άκρη για ντεκόρ. Τις άλλες μισές τις κόβουμε στα 4 και τις βάζουμε σε ένα τηγάνι με τα 125 γρ ζάχαρη και το κονιάκ.
Σε δυνατή φωτιά τις μαγειρεύουμε. Στην αρχή θα βγάλουν πολλά υγρά αλλά σιγά σιγά θα εξατμίζονται. Θέλουμε να μείνουμε με κομμάτια φρούτων σε αρκετό σιρόπι αλλά όχι “νερό”. Σε δυνατή φωτιά και με πλατύ τηγάνι σε 5 λεπτά περίπου είναι έτοιμες. Αφαιρούμε από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το αλάτι, ανακατεύουμε, βάζουμε σε μπολ και στο ψυγείο να παγώσει.
Για την κρέμα
Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το τυρί με την υπόλοιπη ζάχαρη – 125 γρ- και τις βανίλιες μέχρι να αφρατέψει. Αλλάζουμε το φτερό με το “σύρμα” χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε τυχόν υλικό από τα τοιχώματα του μίξερ και το ανακατεύουμε. Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα.
Αφαιρούμε και βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο πιάτο το πρώτο παντεσπάνι. Περιμετρικά βάζουμε τις μισές από τις φράουλες που κρατήσαμε– το κομμένο τμήμα προς τα κάτω, τη μία δίπλα στην άλλη σαν στεφάνι στα όρια του παντεσπανιού. Πιο μέσα βάζουμε το μισό από το “γλυκό” φράουλας που φτιάξαμε και από πάνω στρώνουμε το 1/3 από την κρέμα.
Τοποθετούμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι. Βάζουμε τις άλλες μισές φράουλες γύρω, το άλλο μισό γλυκό και από πάνω το άλλο 1/3 κρέμα.
Το τελευταίο παντεσπάνι από πάνω και γαρνίρουμε με φράουλες αν θέλουμε!
Πηγή: akispetretzikis.com