Πώς φτιάχνουμε σπιτικό φυστικοβούτυρο; Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι φιστίκια και ένα μπλέντερ! Κυριολεκτικά δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερο!
Υλικά:
– 2 φλιτζάνια φιστίκια – κάθε είδους, ανάλατα, αλατισμένα, με μέλι, ψημένα, καβουρδισμένα ή ένα μείγμα από φιστίκια που διαθέτουμε.
– 2 κ. σούπας φυστικέλαιο ή ηλιέλαιο
Προαιρετικά προσθέτουμε: μια πρέζα αλάτι, μέλι, και άλλα καρυκεύματα.
Εκτέλεση:
– Τοποθετούμε τα φιστίκια με το λάδι στο μπλέντερ και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 1 λεπτό. Χρησιμοποιούμε μια σπάτουλα για να ξεκολλήσουμε το μείγμα από τα τοιχώματα του μπολ.
– Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να μαλακώσει – περίπου 2-3 λεπτά ακόμα. Το μείγμα θα μετατραπεί σε μια παχιά και σκληρή πάστα. Συνεχίζουμε μέχρι το φυστικοβούτυρο να γίνει κρεμώδες.
– Προσθέτουμε αν θέλουμε αλάτι ή 2 κ.σούπας μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά ακόμη.
– Μεταφέρουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο. Το φυστικοβούτυρο πρέπει να καταναλωθεί μέσα σε 4-6 εβδομάδες. Ανακατεύουμε κάθε φορά πριν από τη χρήση.
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος