Σας δίνουμε τη συνταγή για την πιο λαχταριστή σοκολατόπιτα!
Υλικά:
– 1 φλ. βούτυρο ή μαργαρίνη
– 5 αυγά
– 1 φλ. ζάχαρη
– 1 φλ. φουντούκια αλεσμένα
– 1 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο – για όλες τις χρήσεις
– 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
– 250 γρ. σοκολάτα γάλακτος
Γλάσο
– ½ φλ. κρέμα γάλακτος
– 125 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
– Λιώνουμε τις σοκολάτες σε μπεν μαρί
– Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ και προσθέτουμε τις λιωμένες σοκολάτες.
– Βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί 28 νούμερο.
– Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.
Για το γλάσο:
– Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα, την κατεβάζουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κουβερτούρα σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το γλάσο.
– Περιχύνουμε την σοκολατόπιτα με το γλάσο.
Μικρά μυστικά:
– Σερβίρεται τέλεια με παγωτό βανίλια!
– Κάτι σημαντικό που πρέπει να προσέξουμε είναι το μέγεθος του ταψιού, αν είναι μικρότερο από 28 εκατοστά θα χρειαστεί περισσότερο ψήσιμο.
Πηγή: www.sintagespareas.gr
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος