Μια σαλάτα απλή, νόστιμη και θρεπτική. Σταφίδες, άνηθος, καβουρδισμένα αμύγδαλα κ σουσάμι ενισχύουν την γεύση κ συνθέτουν ένα υπέροχο πιάτο. Δοκιμάστε την!
Υλικά:
– 10 μπουκετάκια μπρόκολο, βρασμένα al dente
– 3 κ. σούπας αμύγδαλα φιλέ
– 1 κ.σούπας σταφίδες
– 1 κ.σούπας σουσάμι
– 1/2 κ.γλυκού σκόνη σκόρδου
– 2 κ.σούπας άνηθος, ψιλοκομμένος
– 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
– 1 κ.σούπας ξύδι μπαλσάμικο
– αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
– Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το λάδι με το ξύδι. Προσθέτουμε το αλάτι, πιπέρι κ την σκόνη σκόρδου.
– Σε αντικολλητικό τηγάνι καβουρδίζουμε το αμύγδαλο κ το σουσάμι, ίσα να πάρουν χρώμα. Περιχύνουμε το καλά στραγγισμένο μπρόκολο με την σος, προσθέτουμε το σουσάμι, τα αμύγδαλα, τον άνηθο κ τις σταφίδες.
– Σερβίρουμε σε μια πιατέλα. Καλή μας απόλαυση!
Πηγή: theveggiesisters.gr
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος