Σαλάτα με κινόα και λαχανικά

0
18

Από μόνη της η σαλάτα αυτή αποτελεί ένα ελαφρύ γεύμα. H κινόα είναι μια ευχάριστη αλλαγή από το ρύζι, το πλιγούρι ή το σιτάρι, με τα οποία μπορεί να αντικατασταθεί.

salata-me-kinoa-kai-laxanika-ingolden.gr

 

Υλικά:

–  150 γρ. κινόα

–  500 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα

–  4 κουτ. σούπας μαϊντανό και άνηθο ψιλοκομμένο ή άλλα αρωματικά

–  1 καρότο, κομμένο σε λεπτές φέτες

 2 πιπεριές κόκκινες, φρέσκες ή ξιδάτες από βάζο, κομμένες σε λωρίδες

–  Ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού, αλάτι, πιπέρι

 3 κουτ. σούπας. ηλιόσπορο ή/και πασατέμπο καθαρισμένο και καβουρντισμένο – προαιρετικά

 

Εκτέλεση:

–  Μουλιάζουμε την κινόα σε λίγο νερό για 20 λεπτά και μετά την ξεπλένουμε καλά σε τρεχούμενο κρύο νερό, για να φύγει το πικρό φιλμ που περιβάλλει τους σπόρους.

–  Τη βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με 350 ml – 1 ½ κούπα νερό, προσθέτουμε αλάτι και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. 

–  Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 5 λεπτά. 

–   Όσο γίνεται η κινόα, κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε σε 2 κουταλιές καυτό λάδι μέχρι να χάσουν τα υγρά τους και να πάρουν χρώμα.

–  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί και την βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει. Χωρίς αλάτι, λάδι και λεμόνι διατηρείται καλά για μια δυο μέρες.

–  Την σερβίρουμε με λάδι και λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τους καβουρντισμένους σπόρους.

 

Πηγή: www.gourmed.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας