Η πατατοσαλάτα είναι από τις συνταγές που όπως και να επιλέξουμε να τη φτιάξουμε γίνεται πάντα υπέροχη.
Η εκδοχή που προτείνουμε εδώ θα γίνει από τις αγαπημένες σας!
Υλικά:
– 6 μεγάλες πατάτες
– ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
– 2 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
– λίγο μαϊντανό
– 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
– 3 κ.σούπας γιαούρτι στραγγιστό
– χυμό και ξύσμα από 2 λάιμ ή λεμόνια
– αλάτι, πιπέρι
– ρίγανη
– λίγη γλυκιά πάπρικα
– ½ σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
– 1 καρότο, ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
– Κόβουμε τις πατάτες σε μεγάλα κομμάτια.
– Γεμίζουμε μία κατσαρόλα με νερό, ίσα που να σκεπάζει τις πατάτες και φέρνουμε σε βρασμό. Όταν το νερό αρχίζει να βράζει προσθέτουμε αρκετό αλάτι. Βράζουμε μέχρι να μπορούμε να τις τρυπήσουμε με ένα πιρούνι.
– Όσο βράζουν οι πατάτες, κόβουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε μεσαίο καρέ.
– Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, την πάπρικα, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα του λάιμ, αρκετό πιπέρι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
– Όταν οι πατάτες έχουν βράσει τις σουρώνουμε καλά και τις βάζουμε στο μπολ με το μείγμα γιαουρτιού μαζί με τα υπόλοιπα λαχανικά. Ανακατεύουμε καλά.
– Συμπληρώνουμε με αλατοπίπερο ή χυμό λάιμ αν χρειάζεται και τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά.
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος