Πατατοκεφτέδες, οι αγαπημένοι από τα παιδικά μας χρόνια..
Υλικά:
– 1 κιλό πατάτες
– 200 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα τριμμένη
– 150 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
– 150 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο
– 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
– 200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα
– 50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη
– 1 αυγό
– 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– άνηθο ψιλοκομμένο
– αλάτι
– πιπέρι
– πάπρικα γλυκιά
Εκτέλεση:
– Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.
– Μόλις βράσουν και κρυώσουν, τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι.
– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.
– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30′-40′. Στα πρώτα 20′ γυρίζουμε τους κεφτέδες από την άλλη μεριά, για να πάρουν χρώμα.
Πηγή: www.sintagespareas.gr
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος