Πατατοκεφτέδες φούρνου

0
748

Πατατοκεφτέδες, οι αγαπημένοι από τα παιδικά μας χρόνια..

patatokeftedes-fournou-ingolden.gr

Υλικά:

– 1 κιλό πατάτες

– 200 γραμμάρια πικάντικη γραβιέρα τριμμένη

– 150 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη

– 150 γραμμάρια τυρί γκούντα τριμμένο

– 100 γραμμάρια μπέικον ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

– 200 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια ψιλοκομμένα

– 50 γραμμάρια φρυγανιά τριμμένη

– 1 αυγό

– 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

άνηθο ψιλοκομμένο

αλάτι

πιπέρι

πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση:

– Πλένουμε, ξεφλουδίζουμε, ξεπλένουμε και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό.

– Μόλις βράσουν και κρυώσουν, τις λιώνουμε μ’ ένα πιρούνι.

– Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, πλάθουμε και αφήνουμε στο ψυγείο για 30′.

– Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 30′-40′.  Στα πρώτα 20′ γυρίζουμε τους κεφτέδες από την άλλη μεριά, για να πάρουν χρώμα.

 

Πηγή: www.sintagespareas.gr

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας