Το κακάο μπορεί να γίνει ένα εξαιρετικό παγωμένο ρόφημα στην πιο απλή μορφή του. Μόνο κακάο και νερό!
Με τη σωστή παρασκευή γίνεται πεντανόστιμο και θα το απολαύσουμε τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!
Βέβαια, υπάρχουν και συνταγές για όσους θέλουν κάτι ξεχωριστό..
Βασική συνταγή
Υλικά:
– 2 γεμάτα κουτ. γλυκού κακάο
– 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
– παγάκια
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε ένα ποτήρι το κακάο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό για να ανακατευτεί πιο εύκολα. Προσθέτουμε παγωμένο νερό και παγάκια και είναι έτοιμο!
Μικρά μυστικά:
– Αντί για ζάχαρη μπορούμε να βάλουμε μέλι, χαρουπόμελο ή σιρόπι αγαύης.
Ρόφημα κακάο με γάλα
Υλικά:
– 3 κουτ. γλυκού γεμάτες κακάο
– 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
– λίγο γάλα φρέσκο – ανάλογα με το γούστο μας ή φυσικά αμυγδαλόγαλα, γάλα βρώμης, γάλα σόγιας, γάλα φουντουκιού…
– 7-8 παγάκια
– λίγο ζεστό νερό
Εκτέλεση:
– Βάζουμε στο ποτήρι τις 3 κουταλιές κακάο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό, ίσα ίσα να ανακατευτεί το μείγμα.
– Βάζουμε στο μπλέντερ τα παγάκια, το λιωμένο κακάο και το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.
– Δοκιμάζουμε αν θέλουμε κι άλλο γάλα και σερβίρουμε σε ποτήρι.
Μικρά μυστικά:
– Βάζουμε από πάνω λίγη σαντιγί
– Αντί για γάλα, προσθέτουμε παγωτό
– Γαρνίρουμε με κομματάκια σοκολάτας
– Προσθέτουμε λίγο σιρόπι σοκολάτας
– Προσθέτουμε ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού
Με σοκολάτα
Υλικά:
– 2 φακελάκια κουβερτούρα σε σταγόνες
– 2 κουτ. γλυκού κακάο
– 1 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
– 300 ml – 1 ½ φλιτζ. τσαγιού- γάλα
– 3 φλιτζάνια πάγο
– Λίγη σαντιγί
– Τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση:
– Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και προσθέτουμε το κακάο και τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς.
– Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε σιγά – σιγά ½ φλιτζάνι τσαγιού γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Αφήνουμε το ρόφημα να κρυώσει.
– Βάζουμε στο μπλέντερ το υπόλοιπο γάλα, το μείγμα σοκολάτας και τον πάγο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αν θέλουμε με σαντιγί και τριμμένη σοκολάτα.
Με αλκοόλ
Υλικά:
– 1 λίτρο γάλα
– 200 γρ κουβερτούρα ψιλοκομμένη
– 170 γρ κουβερτούρα γάλακτος ψιλοκομμένη
-50 ml κονιάκ ή μπράντι
Εκτέλεση:
– Βράζουμε τη μια κούπα γάλα, τη ρίχνουμε καυτή πάνω στις κουβερτούρες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
– Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα με την κουβερτούρα.
-Ανακατεύουμε με σύρμα ή με μπλέντερ χειρός, προσθέτουμε το αλκοόλ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
– Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο και σερβίρουμε με παγάκια και ελαφριά σαντιγί.
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος
Παιδια εγω βρηκα κατι γαματα ποτηρια στο ιντερνετ, τα παρηγγειλα και οντως αλλαξε όλη η εμπειρια!!!!
Αυτο ειναι το λινκ http://b2b.kostopoulos.com/