Ο Μίνως Θεοχάρης ξέρει τι χρειαζόμαστε «Εδώ και Τώρα»

0
20

γράφει ο Τάσος Μπιμπισίδης

*Ο Μίνως, η Αντιγόνη, η Μαρίνα, ο Ιάσονας, η Άννα, ο Φοίβος, η Κόννυ, ο Γιάννης και ο Τάσος παίζουν, τραγουδάνε, χορεύουν, γελάνε, ερωτεύονται, παθιάζονται, ονειρεύονται, ξεσπάνε, γίνονται συμπαθείς, γελάνε ξανά και μας αποδεικνύουν ότι «Εδώ και Τώρα» μπορούν να μας αλλάξουν την διάθεση και να μας κάνουν να δούμε τα πράγματα μέσα από την δική τους οπτική. Εξάλλου, μιλάμε για μια νέα γενιά καλλιτεχνών που τα κάνει όλα και συμφέρει!

Για όλο αυτό ευθύνεται ο Μίνως Θεοχάρης, που με συμμάχους του τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο και τον Στάμο Σέμση, έψαξαν να βρουν τι λείπει από την σημερινή διασκέδαση στην Αθήνα. Μάλλον λοιπόν το βρήκαν.

Αυτές τις μέρες στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μπορείς να συναντήσεις μια δυνατή ομάδα ταλαντούχων παιδιών που ιδρώνουν προβάροντας χορογραφίες και τραγούδια σε ένα εναλλακτικό show, ένα τύπου μιούζικαλ, με πολλές σύγχρονες και παλιότερες αναφορές. Εμείς τρυπώσαμε σε μια από αυτές τις πρόβες και απλά τους ρωτήσαμε:

Γιατί να έρθουμε να σας δούμε;

Μίνως: «Γιατί είναι τελικά καλύτερο απ’ ότι το φανταστήκαμε (γελάει)! Συνήθως από την αρχική ιδέα που έχω στο μυαλό μου για τον κόσμο που θέλω να στήσω πάνω στην σκηνή, ξέρω ότι θα χάσω ένα πολύ μεγάλο ποσοστό. Βγαίνει πάντα κάτι άλλο από αυτό που έχεις υπολογίσει, και συνήθως είναι κατώτερο αυτού που είχες στο μυαλό σου. Στην συγκεκριμένη παράσταση συμβαίνει κάτι που είναι σοκαριστικό και για μένα τον ίδιο. Είναι πολύ καλύτερη από αυτό που φαντάστηκα! Ήθελα να φτιάξω μια ομάδα δυνατών καλλιτεχνών με προσωπικότητα και ιδιαίτερες δυνατότητες. Με έπιασε μια τρέλα ότι πρέπει να βγάλουμε ένα καινούργιο τύπο θεάματος με νέους ανθρώπους, που να έχει δυναμισμό και να είναι ένας άλλος κόσμος από αυτόν που ξέρουμε για την διασκέδαση σήμερα. Δεν έχει πλοκή, δεν έχει συγκεκριμένη υπόθεση, δεν έχει αρχή, μέση και τέλος. Είναι ένα  show, μια ατμόσφαιρα, ένα πρόγραμμα με πολλές και διαφορετικές σκηνές. Μου λέγανε στην αρχή, μα τι είναι αυτό που κάνεις, δεν μπορεί να μην έχει μια ταμπέλα, να μην προσδιορίζεται κάπως. Τελικά, αυτή η παράσταση είμαστε απλά εμείς!»

«Η γενιά μας είναι μούλτι, με πολλά διαφορετικά ταλέντα. Κάνουμε αυτή τη δουλειά για να δείξουμε ότι οι άνθρωποι που κάνουν όλα αυτά τα πράγματα δεν σημαίνει ότι τα κάνουν επιφανειακά. Η λάμψη είναι ανάλογη του βάθους. Έχουμε κάτι να πούμε.»

«Είναι ένα εγχείρημα με την δυναμική μιας νέας γενιάς που θέλει να συμπράττει για να υπάρχει, να δίνει το παρόν και να διεκδικεί τον χώρο της. Για μένα είναι ένα προσωπικό στοίχημα ώστε να μπορέσω να δώσω το καλό παράδειγμα σε όλη την γενιά μου, για να προσπαθήσει να κάνει νέα πράγματα, δικά της. Δεν πρέπει να μένουμε κολλημένοι πίσω. Πρέπει να κάνουμε δικά μας πράγματα και να εξελισσόμαστε. Επειδή δεν δίνονται ευκαιρίες, οφείλουμε να τις δημιουργούμε. Εξάλλου, η γενιά μας μπορεί να κάνει πολλά, είναι μούλτι! Είμαστε πολύπλευροι άνθρωποι, με πολλά διαφορετικά ταλέντα. Κάνουμε αυτή τη δουλειά για να λύσουμε αυτή την παρεξήγηση, ότι δηλαδή οι άνθρωποι που κάνουν όλα αυτά τα πράγματα δεν σημαίνει ότι τα κάνουν επιφανειακά. Η λάμψη είναι ανάλογη του βάθους. Έχουμε κάτι να πούμε. Χαίρομαι παράλληλα γιατί περνάμε φανταστικά και στο τηλεοπτικό μου σπίτι, το «Κάτω Παρτάλι», το οποίο μπορώ να πω ότι σίγουρα με βοήθησε ώστε να με εμπιστευτούν λιγάκι περισσότερο για αυτή τη παράσταση. Είναι σαν να έκανα ένα prive party και κάλεσα τους πολύ αγαπημένους μου φίλους. Ζω έναν επαγγελματικό παράδεισο. Εδώ υπάρχει αγάπη!»

 

edo-kai-tora-gualino-mousiko-theatro-11-ingolden.gr

 

*Όλοι οι συντελεστές με όπλο τους τα κείμενα του Γεράσιμου Ευαγγελάτου και τις μουσικές του Στάμου Σέμση, παίζουν, χορεύουν και τραγουδάνε τα τραγούδια που οι ίδιοι έχουν επιλέξει να πουν.

 

Αντιγόνη: «Στο «Εδώ και Τώρα» συμβαίνουν τα καλύτερα! Πρόκειται για ένα τραγουδιστικό show που περιέχει τα πάντα. Απευθύνεται και στην γενιά μας αλλά και σε όλους. Νιώθω πολύ χαρά μέσα σε αυτό γιατί είναι απίστευτα δημιουργικό. Είχα πάρα πολύ καιρό να νιώσω έτσι μέσα σε μια ομάδα, απλά γιατί είναι τέλειο να δουλεύεις με φίλους σου! Σίγουρα έχει και δυσκολίες για το πώς θα οργανωθείς, αλλά όταν όλα είναι τόσο όμορφα, ξεπερνάς τα υπόλοιπα. Γελάμε πάρα πολύ, διασκεδάζουμε μέσα σε αυτό και περνάμε τέλεια πάνω στη σκηνή. Αυτό δεν γίνεται να μην περάσει και στο κοινό! Ο καθένας μας έχει επιλέξει τα τραγούδια που θέλει να πει και από εκεί και πέρα στηριζόμαστε στις οδηγίες του Μίνου. Έχουν γραφτεί και καινούργια κομμάτια για την παράσταση, από τον Στάμο Σέμση και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο, και είμαι πολύ συγκινημένη που τραγουδάω κι εγώ ένα τραγούδι τους, το «Δυνατή Καρδιά». Πρώτη φορά δουλεύω με ένα σύνολο που είναι επί της ουσίας σύνολο και ομάδα. Αυτή είναι η ομορφιά της συγκεκριμένης παράστασης. Ότι βλέπεις μια αληθινή ομάδα επί σκηνής!»

Ιάσονας: «Είναι ένα διαφορετικό show! Λίγο παράσταση-λίγο συναυλία. Πολλά διαφορετικά είδη μουσικής, πολλά covers από παλιά και καινούργια τραγούδια και πολύ κέφι. Χαίρομαι επίσης γιατί χορεύουμε, τραγουδάμε και παίζουμε μαζί. Έχω σπουδάσει μιούζικαλ και με εκφράζουν πολύ και τα τρία αυτά στοιχεία, οπότε είναι το καλύτερό μου! Παράλληλα, είχα την χαρά να συμμετάσχω φέτος και στην «Μελωδία της Ευτυχίας» που ανέβηκε στο Παλλάς και θα πάει για λίγες παραστάσεις τον Μάρτιο στην Θεσσαλονίκη, αλλά και στους «Συμμαθητές», την καθημερινή σειρά του Ant1. Είναι μια ευτυχής συγκυρία που έχω φέτος όλες αυτές τις ωραίες δουλειές.»

Μαρίνα: «Είμαι κι εγώ «Εδώ και Τώρα» και κάνω απλά τον εαυτό μου, όπως όλοι μας δηλαδή. Απλά ίσως υπερβάλουμε λιγάκι. Ο καθένας μας παρουσιάζει κάτι από αυτά που κάνει, αλλά στον υπερθετικό βαθμό, με την υπερβολή που χρειάζεται η σκηνή. Πέρα από το τραγουδιστικό μου κομμάτι επί σκηνής, κάνω και την φωνητική διδασκαλία στα παιδιά και μπορώ να πω ότι αυτό ειδικά το κομμάτι το διασκεδάζω πολύ. Είναι μια μουσική παράσταση, μια πιο ευρωπαϊκή προσέγγιση του Glee ίσως, σαν να το πειράζουμε λίγο. Ξαφνικά δηλαδή βλέπεις μια παρέα που εντελώς τυχαία ξεκινάει να τραγουδάει με απόλυτη αρμονία, να κάνει μια άψογη χορογραφία και να παίζει με όλο αυτό αυθόρμητα, στα καλά καθούμενα (γελάει). Το διασκεδάζουμε πολύ και με βάση αυτό έχει στηθεί η παράσταση. Παράλληλα είμαι και στο Εθνικό Θέατρο όπου παρουσιάζουμε από τον Νοέμβριο το «Σρεκ – The Musical» και περνάμε τέλεια. Το ίδιο τέλεια περνάμε και εδώ, γιατί είμαστε φίλοι, παίζουμε μαζί με άτομα που αγαπάμε και θαυμάζουμε!»

edo-kai-tora-gualino-mousiko-theatro-12-ingolden.gr

 

 

Φοίβος: «Τόσα χρόνια κάνω μόνο θέατρο, δεν τραγουδάω συχνά, αλλά αν και μου φαίνεται λιγάκι περίεργο όλο αυτό που κάνω σε αυτή την παράσταση, το διασκεδάζω απίστευτα πολύ. Έλεγα στον Μίνω, «τι με θες εμένα παιδί μου εδώ μέσα;», αλλά τελικά ευτυχώς που είμαι σε αυτή την τέλεια παρέα. Από την μια υπάρχει άγχος και δημιουργικός πανικός αλλά από την άλλη είμαστε μια παιδική χαρά. Η ομάδα είναι το δυνατό χαρτί της παράστασης. Υπάρχει τρομερή επικοινωνία, κάτι που συμβαίνει σπάνια, και πολύ μαζεμένο ταλέντο! Χορός, τραγούδι, χιούμορ, ενέργεια… ο συνδυασμός όλων αυτών είναι που στήνει την παράσταση. Το «Εδώ και Τώρα» έχει κάτι να πει σε όλους μας. Επειδή είμαστε αρκετά διαφορετικοί μεταξύ μας και σαν στυλ και σαν ύφος, υπάρχει κάτι για τον καθένα μέσα σε αυτό και για εμάς και για το κοινό…»

Γιάννης: «Στην συγκεκριμένη παράσταση είμαι μάλλον ο άτακτος της παρέας, καθώς παρεμβάλλομαι ανάμεσα σε αυτά που παρουσιάζουν τα παιδιά, τους διακόπτω απρόσμενα με πιο θεατρικές σκηνές, και κάνω τα δικά μου. Παίζω πιάνο, δουλεύω με ένα looper, έχω κάποια χιουμοριστικά κομμάτια και γενικά επεμβαίνω με τον τρόπο μου. Πρόκειται για ένα show όπου μπορείς να έρθεις να το δεις πίνοντας το ποτό σου και να περάσεις σίγουρα καλά ακούγοντας ωραία τραγούδια και ωραίες φωνές. Ένα ωραίο διάλειμμα! Ο Μίνως έχει δώσει στον καθένα έναν άτυπο ρόλο μέσα από τα τραγούδια και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Είναι σαν μια σύνθεση διαφορετικών κομματιών και φωνών.»

 

edo-kai-tora-gualino-mousiko-theatro-3-ingolden.gr

 

Τάσος: «Μετά από πολλές πρόβες, διαπιστώνω ότι έχουμε μαζευτεί εδώ μέσα κάποια άτομα που είμαστε λιγάκι τρελά! Για μένα είναι η πρώτη φορά που συμμετέχω σε μια τέτοια ομάδα που είναι τόσο αγαπημένη και συμφιλιωμένη. Υπάρχουν φρέσκες ιδέες, χιούμορ και ωραία τραγούδια. Το απολαμβάνω όσο πιστεύω ότι θα το απολαύσει και ο κόσμος! Επειδή είμαι και ο χορογράφος της παράστασης έχω συχνά διπλό ρόλο. Μπορώ να πω ότι η καλύτερη μαθήτρια είναι η Αντιγόνη και η χειρότερη και πάλι η Αντιγόνη! Πιάνει αμέσως όλες τις χορογραφίες αλλά μετά έχει άποψη για όλα, τα θυμάται καλύτερα και από μένα που τα διδάσκω (γελάει). Αυτό που νιώθω είναι ότι έχουμε μια μουσική σκηνή που έχει να δώσει πολλά και σε πολλές διαφορετικές ηλικίες. Θα ακούσετε αγαπημένα τραγούδια που λατρεύουμε όλοι και ακούμε καθημερινά σπίτι μας. Με ένταση, με χαρά, με ερωτισμό, αλλά και με πολλά σέξι στοιχεία..»

Άννα: «Χαίρομαι απίστευτα που γνώρισα αυτά τα παιδιά και ανήκω στην ομάδα τους. Πρόκειται για ένα show όπου ο καθένας αφήνει το στίγμα του. Είναι σαν να παρουσιάζουμε τους εαυτούς μας μέσα από τα τραγούδια που έχουμε επιλέξει, σαν να συστηνόμαστε στο κοινό και έπειτα να γινόμαστε μια ενωμένη ομάδα. Προσωπικά εκτονώνομαι σε αυτή τη δουλειά. Αυτό πιστεύω θα νιώσει και ο κόσμος. Οι καλλιτέχνες στις μέρες μας είναι πολύπλευροι. Αυτό θέλουμε να δείξουμε. Προσωπικά, επειδή έκανα από μικρή μπαλέτο, χαίρομαι διπλά που μπορώ σε αυτή την παράσταση να συνδυάσω τον χορό με την υποκριτική και το τραγούδι. Το ίδιο και τα υπόλοιπα παιδιά, με κάνουν πραγματικά να τους θαυμάζω. Ο πήχης είναι ανεβασμένος πολύ ψηλά!»

 


 

Συντελεστές

Σκηνοθεσία: Μίνως Θεοχάρης || Πρωτότυπη μουσική: Στάμος Σέμσης

Στίχοι: Γεράσιμος Ευαγγελάτος || Κείμενα: Γεράσιμος Ευαγγελάτος, Μίνως Θεοχάρης

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης || Χορογραφίες: Τάσος Ξιαρχογιαννόπουλος

Κοστούμια: Δήμος Κλιμενώφ || Σκηνογραφική επιμέλεια: Μαίρη Τσαγκάρη

Πρωταγωνιστούν

Μίνως Θεοχάρης, Αντιγόνη Ψυχράμη, Φοίβος Ριμένας, Μαρίνα Σάττι, Ιάσονας Μανδηλάς, Άννα Φιλιππάκη, Γιάννης Νιάρρος, Κόννυ Μεταξά, Τάσος Ξιαρχογιαννόπουλος

 

Γυάλινο Μουσικό Θέατρο (Συγγρού 143, Νέα Σμύρνη)

Από 17/2 και κάθε Τρίτη στις 21:00

Τιμές (με ποτό): 10€ (bar), 15€ (τραπέζι), 80€ (φιάλη)

 

edo-kai-tora-gualino-mousiko-theatro-13-ingolden.gr

 


 

Κείμενο: Τάσος Μπιμπισίδης

Φωτογράφιση: DeKlik

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας