Μοναδική συνταγή για μπουρέκι με μυρωδικά που θα μας ξετρελάνει!
Υλικά:
– 3 κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
– 4 μεγάλες πατάτες κομμένες σε ροδέλες
– 2 κρεμμύδια κομμένα όχι πολύ λεπτά
– 1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένη
– ξύσμα ενός λεμονιού
– 5 αυγά
– 1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
– 1 1/2 φλιτζάνι τρίμμα φέτας
– 1 κ.σ μάραθο ψιλοκομμένο
– 1 κ.σ. θρούμπι ψιλοκομμένο
– λάδι
– αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
– Σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια δυνατή φωτιά η κατσαρόλα σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε λάδι. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το σκόρδο στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα μυρωδικά, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο.
– Σε στρογγυλό ταψί αδειάζουμε τα λαχανικά και ψήνουμε για περίπου 30΄ μέχρι να ροδίσουν.
– Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την κρέμα και την φέτα και αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα ψημένα λαχανικά.
– Ψήνουμε για 15 λεπτά ακόμα.
– Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο, ανάλογα με τα γούστα μας.
Πηγή: www.gourmed.gr
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος