Μια συνταγή για μια πολύ εύκολη, πολύ γρήγορη και πολύ νόστιμη μπουγάτσα, με λίγα υλικά σε 3 κινήσεις. Την απολαμβάνουμε ζεστή, μόλις τη βγάλουμε από το φούρνο, πασπαλισμένη με ζάχαρη άχνη και κανέλα.
Υλικά:
– 4 φύλλα κρούστας
– 4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος ή τύπου Κερκύρας
– 3 αυγά
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
– 1 ποτήρι γάλα φρέσκο
– 1 βανίλια
– ζάχαρη άχνη και κανέλα για το πασπάλισμα
Εκτέλεση:
– Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 180 βαθμούς.
– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη βανίλια και βράζουμε. Μόλις έλθει σε σημείο βρασμού χαμηλώνουμε τη φωτιά προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί, τουλάχιστον για 2-3 λεπτά.
– Κατεβάζουμε από τη φωτιά και μόλις κρυώσει λίγο, προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα ελαφρώς και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα.
– Απλώνουμε τα φύλλα στον πάγκο, αλείφουμε το καθένα με 1 κ.σ. βούτυρο, το πατσαβουριάζουμε και γεμίζουμε τον πάτο ενός μικρού ταψιού. Το βάζουμε στο φούρνο και το ψήνουμε για 15′ μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα.
– Απλώνουμε την κρέμα πάνω στα φύλλα και ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθεί, να ροδίσει και να φουσκώσει. Βγάζουμε από το φούρνο και την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα και την απολαμβάνουμε ζεστή. Κρύα χάνει τη χάρη της.
Πηγή: www.sintayes.gr
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος