Οι κρέπες αρέσουν σε μικρούς και μεγάλους. Τις φτιάχνουμε και μετά τις γεμίζουμε με ότι υλικό θέλουμε!
Υλικά:
– 2 αβγά
– 1 φλ. γάλα
– 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
– 1 φλ. αλεύρι
– 2 κουτ. σούπας λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη ή λάδι
Εκτέλεση:
– Χτυπάμε καλά τα αβγά, προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το αλεύρι και το βούτυρο. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά.
– Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε μια μικρή ποσότητα της ζύμης – ίσα να καλύπτει το τηγάνι, και μόλις εμφανιστούν μικρές τρυπούλες στην επιφάνεια της κρέπας την αναποδογυρίζουµε για να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Την βγάζουμε και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.
– Τις διατηρούμε ζεστές τοποθετώντας τες στο φούρνο στους 100οC μέχρι να τις ψήσουμε όλες.
– Μπορούμε να τη γεμίσουμε με ότι υλικό θέλουμε και να τη φάμε έτσι ή να τη βάλουμε στο φούρνο για να λιώσει η γέμιση.
Μικρά μυστικά:
– Μπορούμε να φτιάξουμε τις κρέπες και να τις βάλουμε στην κατάψυξη, ώστε να τις έχουμε έτοιμες για όποτε θελήσουμε να τις γεμίσουμε. Τις τυλίγουμε με μία πλαστική μεμβράνη ή με αλουμινόχαρτο λίγες λίγες, για να ξεπαγώσουν πιο εύκολα. Ξεπαγώνουμε σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις χωρίσουμε.
– Φροντίζουμε το βούτυρο που θα χρησιμοποιήσουμε να είναι κρύο όταν το προσθέσουμε στο αλεύρι, για να μη σβολιάσει ο χυλός.
– Για πιο λείο χυλό μπορούμε, αφού ετοιμάσουμε το αραιό μείγμα, να το σουρώσουμε σε σήτα.
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος