Κοτόπουλο με τραχανά και πιπεριά Φλωρίνης

0
174

Είναι ένας από τους πολλούς πειραματισμούς με το κοτοπουλάκι που είχαμε κουραστεί να το τρώμε συνέχεια ψητό!!

Αυτή τη συνταγή τη δοκίμασα πριν από λίγες μέρες..! Μπορώ να πω πως μου άρεσε πάρα πολύ..!

Ο τραχανάς σου αφήνει μία ελαφρώς τυρένια-μαστιχωτή αίσθηση..

kotopoulo-chicken-crystallia-mumchkin-trahanas-piperia-flwrinis-ingolden

 

 

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 κοτόπουλο κομμένο στα τέσσερα
  • ¾ της κούπας ξινό τραχανά
  • 2 μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης κομμένες στα δύο σε λωρίδες
  • 3 ντομάτες πολτοποιημένες στο μπλέντερ
  • Λίγο πελτέ ντομάτας
  • Λίγο μείγμα μπαχαρικών για κοτόπουλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι,πιπέρι
  • Ρόζ πιπέρι
  • Λίγο ρίγανη
  • Λίγο Τριμμένο πεκορίνο

 

Πώς το φτιάχνεις:

  1. Αφού πλύνω το κοτόπουλο το αλείφω με το λάδι και ύστερα το αλατοπιπερώνω και προσθέτω και το μείγμα μπαχαρικών.
  2. Το τοποθετώ σε ένα ταψί, προσθέτω τις πιπεριές,την ντομάτα, τον πελτέ, το σκόρδο,τη ρίγανη και το ροζ πιπέρι.
  3. Το σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και ψήνω στους 190 βαθμούς για 40’.
  4. Το βγάζω απ΄το φούρνο, γυρίζω το κοτόπουλο και προσθέτω τον τραχανά. Το ξαναβάζω στο φούρνο για 30΄ακόμα.
  5. Μόλις είναι έτοιμο, αν θέλω, προσθέτω λίγο τριμμένο τυρί!

 

Καλή σας όρεξη!!

φιλικά, Κρυσταλλία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας