Γι’ αυτό το λόγο κάνουμε το κόλπο με το κέρμα:
Βάζουμε σε ένα ταπεράκι νερό και περιμένουμε να παγώσει. Μόλις παγώσει βάζουμε πάνω από τον πάγο που σχηματίστηκε ένα κέρμα. Όταν επιστρέψουμε από τις διακοπές ανοίγουμε την κατάψυξη μας και, αν το κέρμα είναι στη θέση που το αφήσαμε, τότε καταναλώνουμε άφοβα τα φαγώσιμα. Αν όμως το κέρμα έπιασε πάτο, τότε, αμέσως πετάμε τα φαγώσιμα, διότι είναι βέβαιο πως έχουν χαλάσει και είναι επικίνδυνα για την υγεία μας.
..κάτι μάθαμε και σήμερα 🙂