Κέικ με κακάο νηστίσιμο

0
216

Ένα νηστίσιμο αλλά αφράτο κέικ κακάο σε μια πολύ εύκολη συνταγή. 

 keik-kakao-nhsthsimo-ingolden.gr_

 

Υλικά: 

 3/4 του φλιτζ. ελαιόλαδο

–  3 1/2 φλιτζ. αλεύρι μαλακό

–  3 κουτ. σούπας κακάο

 2 φλιτζ. ζάχαρη καστανή

 2 φλιτζ. νερό

–  2 βανίλιες

 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο

–  1 κουτ. σούπας κοφτή σόδα

–  1 κουτ. γλυκού αλάτι

 λίγο ελαιόλαδο για τη φόρμα

 

Εκτέλεση:

1.  Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα. Ενσωματώνουμε τις βανίλιες και το αλάτι.

2.  Στον κάδο του μίξερ βάζουμε όλα τα υγρά και ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα έως ότου ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε λίγο – λίγο το μείγμα με το αλεύρι και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε μέχρι να ανακατευτούν καλά. Δεν πρέπει να δουλέψουμε πολύ το μείγμα παρά μόνο μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

3.  Αλείφουμε με ελαιόλαδο τη φόρμα του κέικ και την πασπαλίζουμε παντού με αλεύρι. Αφαιρούμε όσο περισσέψει.

4.  Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα. Τσεκάρουμε το κέικ τρυπώντας το ελαφρά με ένα μαχαίρι και αν δεν κολλήσει επάνω στο ζυμάρι, είναι έτοιμο.

5.  Προαιρετικά, όταν κρυώσει, πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

 

Πηγή: Άννα Κουστένη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας