Η κρέμα του Γαληνού
Έλληνας γιατρός και φιλόσοφος, ο Κλαύδιος Γαληνός, γεννήθηκε στην Πέργαμο της Μικράς Ασίας και πέθανε στη Ρώμη. Έζησε το δεύτερο αιώνα μ.Χ. και ήταν ο δεύτερος σπουδαιότερος γιατρός της αρχαιότητας μετά τον Ιπποκράτη.
Μια δοκιμή λοιπόν θα μας πείσει, για ποιο λόγο ένα τόσο απλό καλλυντικό, κατάφερε να επιζήσει για περίπου 1800 χρόνια!
Ας δούμε την κλασική συνταγή της cold cream που τόσο έχει αγαπηθεί απ’ τις γυναίκες!
Υλικά:
4κ.σ. ελαιόλαδο
¼ κούπας αποσταγμένο νερό
1κ.σ κερί μέλισσας
1κ.σ. ροδόνερο
Παρασκευή κρέμας:
1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το κερί και το λάδι. Το αφήνουμε μέχρι να λιώσει καλά το κερί ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Παράλληλα, βάζουμε σε κατσαρολάκι το νερό και το αφήνουμε να ζεσταθεί αρκετά χωρίς όμως να πάρει βράση.
2. Βγάζουμε το λάδι με το κερί από τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η θερμοκρασία του νερού και των λαδιών πρέπει να είναι στους 47ºC. Στη συνέχεια ρίχνουμε το νερό σιγά-σιγά ανακατεύοντας γρήγορα μέχρι η κρέμα να κρυώσει αρκετά. Προσθέτουμε ροδόνερο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να ενσωματωθεί πλήρως.
3. Τέλος τοποθετούμε την κρέμα σε γυάλινο βάζο με πώμα και την αφήνουμε να κρυώσει. Αν προτιμούμε μπορούμε να τη φυλάξουμε στο ψυγείο.
Καλή μας επιτυχία!
Κείμενο-Επιμέλεια: Έλενα Παυλίδου-Αισθητικός
(e-mail:elena33xx@hotmail.com)