Ξέρατε ότι το χρώμα του σκεύους που χρησιμοποιούμε, αλλάζει τον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε τη γεύση του; Για παράδειγμα:
Ζεστός καφές: Η γεύση και το άρωμα του εντείνονται όταν σερβίρεται σε κόκκινο ή καφέ φλυτζάνι, ενώ αμβλύνεται σε μπλε και κίτρινο.
Κακάο και σοκολάτα: Γίνονται αντιληπτά ως πιο γευστικά, όταν σερβίρονται σε πορτοκαλί φλυτζάνι, ενώ όταν σερβίρονται σε σκούρο μπεζ φλυτζάνι τα νιώθουμε γλυκύτερα από ότι πραγματικά είναι.
Παγωμένο αναψυκτικό: Σε μπλε ποτήρι νομίζουμε ότι είναι πιο δροσιστικό από ότι σε κόκκινο ποτήρι, ενώ το αναψυκτικό σε ροζ ποτήρι το αντιλαμβανόμαστε ως πιο γλυκό.
(πηγή:αρμονία)
Κείμενο-Επιμέλεια: Έλενα Παυλίδου-Αισθητικός
(e-mail:elena33xx@hotmail.com)