Ψυγείο, διώξτε τις δυσάρεστες μυρωδιές

0
2204

 

Απλές και οικονομικές λύσεις για να μη κρατάει το ψυγείο μας δυσάρεστες οσμές.

psigeio-mirodato-ingolden-gr-lemoni-soda-alati

 

Πορτοκάλι, λεμόνι ή λάιμ και αλάτι:

Βγάζουμε το εσωτερικό του φρούτου προσεκτικά με ένα μαχαίρι έτσι ώστε να σχηματιστεί μια φωλιά. Προσθέτουμε μέσα αλάτι και το τοποθετούμε μέσα σε ένα μπολ στο ψυγείο. Το αλάτι θα εξουδετερώσει τις δυσάρεστες οσμές και το φρούτο θα το αρωματίσει.

♦ Ελληνικός καφές:

Βάζουμε λίγο ελληνικό καφέ σε ένα μικρό ποτηράκι και το αφήνουμε σε ένα ράφι του ψυγείου. Οι οσμές θα εξαφανιστούν αμέσως.

Γάλα:

Τοποθετούμε ένα ποτήρι γάλα στο πάνω ράφι του ψυγείου. Το γάλα έχει την ικανότητα να μαζεύει τις οσμές και έτσι εγκλωβίζονται μέσα σε αυτό, αφήνοντας το ψυγείο μας καθαρό! Φυσικά κάθε τόσο θα πρέπει να το αλλάζουμε.

 Μαγειρική σόδα:

Βάζουμε λίγη μαγειρική σόδα σε ένα μικρό ποτήρι και τοποθετούμε στο ψυγείο. Λύση θαυματουργή!

Σόδα με λεβάντα:

Γεμίζουμε μια αλατιέρα ή ένα σκεύος με τρυπητό καπάκι κατά τα ¾ με μαγειρική σόδα. Τρίβουμε με τα δάχτυλά μας ξυλάκια λεβάντας, προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από τους σπόρους της στην επιφάνεια της σόδας. Ανακατεύουμε ελαφρώς με ένα μικρό κουτάλι και κλείνουμε την αλατιέρα. Τοποθετούμε το αποσμητικό μας σε κάποιο από τα ράφια του ψυγείου. Παρότι κλειστό, οι τρύπες στο καπάκι του σκεύους επιτρέπουν στη σόδα και στην αρωματική λεβάντα να δράσουν μειώνοντας τις δυσάρεστες μυρωδιές. Ανανεώνοντας το περιεχόμενό του ανά δύο ή τρεις μήνες εξασφαλίζουμε αρκετές ευωδιαστές ημέρες για το ψυγείο μας.

Το φυσικό αυτό αποσμητικό είναι ιδεώδης λύση για περιόδους παρατεταμένης απουσίας μας από το σπίτι, όπως εκείνη των πιθανών παρατεταμένων διακοπών μας.

* Όσοι δε συμπαθούμε τη μυρωδιά της λεβάντας μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με οποιοδήποτε αρωματικό της αρεσκείας μας, όπως π.χ. τη βανίλια.

psigeio-dioxte-tis-disarestes-mirodies-ingolden-gr-levanta-alati-soda

 

Ξίδι:

Βάζουμε σε ένα φλιτζάνι ξίδι και το αφήνουμε σε ένα ράφι του ψυγείου. Κάθε 3-4 μέρες το ανανεώνουμε.

Λεμόνι:

Βάζουμε σε ένα μπολάκι 4 κουταλιές χυμό λεμονιού και προσθέτομε 2 κουταλιές νερό. Βάζουμε στα μικροκύματα για 2 λεπτά για να βράσει και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο.

♦ Μήλο:

Κόβουμε ένα μήλο σε κομμάτια και το τοποθετούμε για μια ημέρα στο ψυγείο.

 Κανέλα

Βάζουμε στο ψυγείο ένα μπαστουνάκι κανέλας κάθε 4 μέρες και οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν.

Γαρύφαλλο:

Πέρνουμε μισό πορτοκάλι ή λεμόνι και καρφώνουμε επάνω 4-5 καρφάκια γαρύφαλλο. Το ψυγείο θα μυρίζει υπέροχα!

Φελλούς:

Βάζουμε φελλούς στα ράφια. Οι φελλοί έχουν την ικανότητα να απορροφούν τις μυρωδιές.

Κιμωλία

Τοποθετούμε μια κιμωλία κοντά στην πλάτη του ψυγείου (για να μη την πάρουν καταλάθος τα παιδιά) και την αντικαθιστούμε κάθε δύο εβδομάδες.

 

psigeio-xoris-disarestes-osmes-mirodato-ingolden-gr-lemoni-soda-alati-woman

Καλό θα είναι, βέβαια, πρώτα από όλα για την απομάκρυνση των άσχημων οσμών, να πετάξουμε όσα τρόφιμα έχουν αλλοιωθεί και να καθαρίσουμε επιμελώς ράφια και γωνίες από πιθανά υγρά και υπολείμματα τροφών. Μετά πλένουμε το ψυγείο μας με ζεστό νερό και σαπουνάδα, το σκουπίζουμε καλά και το ξαναπλένουμε αμέσως όλο το εσωτερικό του με ένα σφουγγάρι βρεγμένο με ξίδι ή μαγειρική σόδα. Γιατί αν το ψυγείο μας είναι βρώμικο, τότε κάθε “έξυπνη λύση” είναι ανώφελη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας