Σπιτικά ζουμερά Burger με ΒΒQ σως

0
502

 

Από τις ιδανικότερες συνταγές για παρέα στο σπίτι!

Burger-crystallia-ingolden.gr-syntages-mpifteki-mumchkin-crystal-diary

Τι θα χρειαστούμε:

  • 500γρ. κιμά μοσχαρίσιο από σπάλα (μια φορά περασμένο)
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1 κουτ.σούπας Barbeque σως
  • 1 κουτ.σούπας μουστάρδα
  • 1 αυγό
  • 2 φέτες ψωμί (μουλιασμένες σε νερό)
  • 2-3 κουτ.σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγο θυμάρι
  • 4 φέτες για τόστ Cheddar
  • 1 ντομάτα (κομμένη σε ροδέλες)
  • Μερικά φύλλα άισμπεργκ ή μαρούλι
  • BBQ σως (για τα ψωμάκια)
  • 4 ψωμάκια για burger

 

Burger-crystallia-ingolden.gr-syntages-mpifteki-mumchkin-crystal-diary

 

Πώς το φτιάχνουμε:

1. Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί και το στύβουμε.

2. Ψιλοκόβουμε το μισό κρεμμύδι και το άλλο μισό  σε ροδέλες.

3. Βάζουμε σ’ένα μπολ τον κιμά,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το αυγό, το θυμάρι, το ψωμί, το λάδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη BBQ σως και τη μουστάρδα. Ζυμώνουμε καλά ώστε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και αφήνουμε τον κιμά στο ψυγείο για λίγα λεπτά.

4. Κόβουμε την ντομάτα σε ροδέλες, κόβουμε και μερικά φύλλα από το άισμπεργκ.

5. Πλάθουμε με απαλές κινήσεις τον κιμά σε τέσσερα μεγάλα μπιφτέκια προσέχοντας να μην είναι πολύ χοντρά σε πάχος.  Βάζουμε λίγο λάδι σ’ένα αντικολλητικό τηγάνι και μόλις κάψει τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε για  5΄ σε δυνατή φωτιά από κάθε πλευρά. Ύστερα, τα αφήνουμε λιγάκι να ξεκουραστούν.

6. Αν θέλουμε ψήνουμε τα ψωμάκια για να είναι πιο τραγανά.  Τα κόβουμε στη μέση και απλώνουμε και στις 2 πλευρές την BBQ σως.

7. Παίρνουμε το “κάτω” ψωμάκι και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το μπιφτέκι, το cheddar, τη ντομάτα και τέλος το μαρούλι. Σκεπάζουμε με το “πάνω” ψωμάκι.

8. Σερβίρουμε με τηγανιτές πατάτες και BBQ σως ή κέτσαπ.

Το ζουμερό μας Burger είναι έτοιμο!

Καλή σας όρεξη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας