Πολύχρωμα Cupcakes με απίστευτη επικάλυψη.. Απλά πεντανόστιμα!

0
1831

 

Μία από τις πιο πετυχημένες και αγαπημένες μου συνταγές.. Είναι αρκετά χρονοβόρα αλλά η διαδικασία είναι πολύ ευχάριστη!

Δοκιμάστε το και με τα πιτσιρίκια σας!

cupcakes-poluxroma-suntages-sweets-gluka-crystallia-ingolden-homemade-mumckin

 

Σας έχω ετοιμάσει, λοιπόν, κάτι που “παίζει” πολύ τα τελευταία χρόνια λόγω της παιχνιδιάρικης και ευφάνταστης εμφάνισής του…Είναι τα γνωστά σε όλους  CUPCAKES!

Όσοι κι αν τα δοκίμασαν δεν αρκέστηκαν μόνο σε..2!!!!

cupcakes-poluxroma-suntages-sweets-gluka-crystallia-ingolden-homemade-mumchkin

 Τι θα χρειαστούμε:

(25-28 κομμάτια ανάλογα τις χάρτινες θήκες)

  •  250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 250γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 300γρ. αλεύρι
  • 10γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 10γρ.  μαγειρική σόδα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 βανίλια ή ξύσμα από 1 πορτοκάλι (προσωπικά το προτιμώ)
  • 180γρ.γάλα ή γιαούρτι

cupcakes-poluxroma-suntages-sweets-gluka-crystallia-ingolden-homemade-mumchkin

Για σοκολατένια Cupcakes:

Απλά προσθέτω σε όση ζύμη θέλω:

  • 4-6 κουτ. σούπας γεμάτες σκόνη κακάο (εξαρτάται από το πόσο σοκολατένια τα θέλουμε)
  • 4-6 κουτ. σούπας περίπου βραστό νερό για να διαλύσω το κακάο.Ύστερα το προσθέτω στη ζύμη!

cupcakes-poluxroma-suntages-sweets-gluka-crystallia-ingolden-homemade-mumchkin

 Για το τυρένιο Frosting-επικάλυψη θα χρειαστούμε:

  • 250γρ. τυρί κρέμα (12% λιπαρά)
  • 2 κούπες σαντιγύ σφιχτή
  • 1 κουτ. γλυκού βανίλια
  • 180γρ. ζάχαρη άχνη
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • Toppingsκαραμελάκια για στόλισμα

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Χτυπάμε με το μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα.
  3. Ρίχνω το αλεύριτο μπέικιν, τη σόδατο αλάτι και το ξύσμα και ανακατεύω απαλά με μια μαρίζ.
  4. Τέλος, προσθέτω το γιαούρτι και ανακατεύω (αν θέλω σε αυτό το σημείο προσθέτω το κακάο για τα σοκολατένια κεκάκια)
  5. Τοποθετώ το μείγμα στις χάρτινες θήκες (καραμελόχαρτα) και ύστερα στο ειδικό ταψάκι για muffins ή κατευθείαν στις θήκες σιλικόνης.
  6. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις στην προτελευταία σχάρα για περίπου 20’. Τσεκάρω με μια οδοντογλυφίδα να δω αν είναι έτοιμα με το γνωστό κόλπο. Βυθίζω την οδοντογλυφίδα στο κεκάκι και αν βγεί στεγνή είναι έτοιμο.
  7. Τα βγάζω απ΄το φούρνο και τ’αφήνω να κρυώσουν.
  8. Γαρνίρω τα κεκάκια με την επικάλυψη.

Για την επικάλυψη:

  1. Έχω χτυπήσει τη σαντιγύ και σε άλλο σκεύος χτυπάω το κρεμώδες τυρί, τη βανίλια και τη ζάχαρη. Ύστερα τα ενώνω μέχρι να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
  2. Χωρίζω σε διαφορετικά μπολάκια την λευκή επικάλυψη και σε αυτό το σημείο χρωματίζω με το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
  • Καλό θα ήταν πριν το χρησιμοποιήσουμε να το αφήσουμε για λίγο στο ψυγείο.
  • Αυτή η επικάλυψη είναι super yam..και είναι απ΄τις αγαπημένες μου!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας