Μια νέα θέση και πρόταση για το σπίτι!

0
1461

NEA_THESI_GIA_TO_SPITI_INGOLDEN_VASSILIKI_CHRONOPOULOU

Σπίτι είναι το καταφύγιο του ανθρώπου, η φωλιά όπως για κάθε έμβιο ον στην πλάση.

Είναι το μέρος που νιώθουμε θαλπωρή. Είναι η βάση και η έδρα μας.

Είναι προέκταση του εαυτού μας, αντανακλά την προσωπικότητά μας και καθρεφτίζει τον πραγματικό χαρακτήρα μας στην ολότητα του.

Στο σπίτι μας νοιώθουμε ασφαλείς και προστατευμένοι. Με τον ίδιο τρόπο και πάθος που φροντίζουμε και ενδιαφερόμαστε για το σπίτι μας, με τον ίδιο απαράμιλλο τρόπο, χρειάζεται να προσφέρουμε υπηρεσίες για την υπεράσπιση και προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος.

Στην πραγματικότητα το σπίτι μας είναι η Γη !  Θα αφήσουμε το σπίτι μας να καταστραφεί;

Η κλιματική αλλαγή, η ατμοσφαιρική ρύπανση, η ρύπανση των υδάτινων πόρων, αλλά και των εδαφών, η αποψίλωση των δασών, η έλλειψη νερού και κυρίως υδάτινων πόρων πόσιμου νερού, η απώλεια της βιοποικιλότητας και η διάβρωση και υποβάθμιση των εδαφών, είναι αποτελέσματα της άκρατης εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων από τον άνθρωπο για την εξυπηρέτηση οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων. Σήμερα όμως, περισσότερο από ποτέ, η προτεραιότητα μας χρειάζεται να επικεντρωθεί στην ανάγκη να επιβιώσει η Γη! Το μεγάλο μας σπίτι!

NEA_THESI_GIA_TO_SPITI1_INGOLDEN_VASSILIKI_CHRONOPOULOU

Η Biophilia είναι μια νέα τάση που ενσωματώνει στον ανθρώπινο σχεδιασμό τα φυσικά στοιχεία, με τέτοιο τρόπο ώστε να επιτυγχάνεται το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα.

Το οικολογικό αποτύπωμα είναι ένας τρόπος για να μετράμε τις επιδράσεις που προκαλούν πάνω στη Γη οι ανθρώπινες δραστηριότητες.

Επίσης, εκτιμάει όλους τους φυσικούς πόρους που χρειάζονται για την υποστήριξη των υλικών αναγκών ενός πληθυσμού ή ενός ατόμου μέσα από την τεχνολογία, τον τρόπο ζωής και τις συνήθειες της κάθε χώρας.

Τα τελευταία χρόνια, η παγκόσμια κοινότητα έχει αγωνιστεί για την κλιματική αλλαγή και την αειφόρα ανάπτυξη. Πολλοί άνθρωποι που θέλουν να έχουν ένα κομψό σπίτι, προσπαθούν να ενσωματώνουν οργανικά στοιχεία από το περιβάλλον ως μια κίνηση ενεργούς συμμετοχής στην προστασία της Γης μας.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις εσωτερικού σχεδιασμού έχουν λάβει υπόψη αυτή την τάση και χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο ξύλο ή υλικά φιλικά προς το περιβάλλον για να κατασκευάζουν έπιπλα, ακόμα και δάπεδα, ενώ τα φυτά μπορούν να συμβάλουν στην οργανική αισθητική του σπιτιού σας προωθώντας ένα καθαρό, φιλικό προς το περιβάλλον σπίτι.

NEA_THESI_GIA_TO_SPITI2_INGOLDEN_JVASSILIKI_CHRONOPOULOU

Αναζητήστε αυτές τις λύσεις σήμερα και νοιώστε τη χαρά της συμμετοχής, αισθανθείτε τη ζωτική ενέργεια της Γης να σας περιβάλλει και πάρτε μια βαθειά ανάσα. Είστε σπίτι!

Βασιλική Χρονοπούλου

ThetaHealing Certified Practitioner & Instructor by THINK (R)

Μετεκπαίδευση στην Ανασυνδυασμένη – Εκλεκτική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας