Λικέρ Βύσσινο

0
97

Θυμάμαι την αγαπημένη μου Θεία τη Σοφία να το φτιάχνει πάρα πολλά χρόνια..

Όσο παλιώνει γίνεται ακόμα πιο ωραίο..

cherry-visino-crystallia-mumchkin-recipe-liquer-drinks-ingolden.gr

 Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 κιλό βύσσινα
  • 1 κιλό καλό κονιάκ
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 10 γαρύφαλλα
  • 1 ολόκληρο μοσχοκάρυδο
  • 1 μεγάλο ξύλο κανέλας

 

Πώς το φτιάχνουμε:

  1. Πλένουμε τα βύσσινα και αφαιρούμε μόνο τα κοτσάνια. Τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο δοχείο που κλείνει μαζί με τη ζάχαρη.
  2. Τα αφήνουμε σε ένα σημείο που να το βλέπει ο ήλιος για ένα μήνα. Περίπου κάθε 10 μέρες ανακινούμε το δοχείο για να ανακατευτεί η ζάχαρη.
  3. Αφού λιώσει η ζάχαρη ρίχνουμε το κονιάκ, τα γαρύφαλλα, την κανέλα και το μοσχοκάρυδοΤα αφήνουμε άλλες δύο εβδομάδες στον ήλιο.

 

Tip1: Κανονικά τοποθετούμε μία στρώση βύσσινα, μία στρώση ζάχαρη, μία στρώση βύσσινα και ούτω καθεξής για να μοιραστεί πιο σωστά η ζάχαρη.

Tip2: Επίσης καλύτερα να το φτιάξουμε τους καλοκαιρινούς μήνες για να υπάρχει η δυνατότητα το λικέρ μας να μείνει περισσότερο στον ήλιο.

 

 Χμμμμ…νοστιμότατο!!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας