Κοτόπουλο με εσπεριδοειδή

0
51

Αν προσέχετε τη σιλουέτα σας, αλλά δεν θέλετε να στερηθείτε τη νοστιμιά των τροφών, δοκιμάστε τη γευστική συνταγή με λίγες θερμίδες, που σας προτείνουμε.

 kotopoulo-me-esperidoeidi-ingolden.gr

Υλικά: (4 άτομα)

800γρ. κοτόπουλο

1 πορτοκάλι

1 κρεμμύδι

1 καρότο

– χυμός 1/2 λεμονιού και 1/2 πορτοκαλιού

1/2 ποτήρι λευκό κρασί

1 κουτ. σούπας μέλι ρευστό

1 κουτ. γλυκού τριμμένο τζίντζερ

– ελαιόλαδο

– αλάτι

 

Εκτέλεση:

1.  Κόβουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομματάκια. Πλένουμε το πορτοκάλι και το κόβουμε με τη φλούδα σε λεπτές φέτες πάχους 1/2 εκ.

2.  Κόβουμε το κρεμμύδι και το καρότο σε ροδέλες. Αφού αλατίσουμε το κοτόπουλο, το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι για 5 λεπτά.

3.  Προσθέτουμε τις φέτες πορτοκαλιού, το κρεμμύδι και το καρότο και σοτάρουμε ελαφρά.

4. Στη συνέχεια μεταφέρουμε όλα τα υλικά σε ταψάκι και ψήνουμε στο φούρνο στους 160 βαθμούς για 25 λεπτά.

5.  Αναμειγνύουμε καλά σε ένα μπολ το μέλι, τους χυμούς των εσπεριδοειδών, το κρασί και τζίντζερ και ρίχνουμε το μίγμα πάνω στο κοτόπουλο. Ανακατεύοντας συχνά, συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας