Γιορτή του πατέρα!

0
443

Μπαμπά μου για σένα…..


Για σένα που τα έχασες όταν έμαθες πως θα γίνεις μπαμπάς….

Για σένα που δεν ήξερες πως να με πάρεις αγκαλιά….

          που έγινες χάλια όταν με τάισες για πρώτη φορά…

          που κοιμόσουν πριν από μένα κάθε φορά που με νανούριζες…

Για σένα που παίζοντας ποδόσφαιρο μαζί μου ” έτρωγες” τόσα γκολ αδιαμαρτύρητα….

Για σένα που έκανες τόσα για μένα που ίσως να μην τα ξέρω….

Για σένα που σε θέλω πάντα δίπλα μου δυνατό και δεν σου επιτρέπω να λυγίσεις….

 

Για σένα μπαμπά μου…

Χρόνια πολλά!!!!

 

Παγκόσμια μέρα του Πατέρα

Γιορτάζεται κάθε χρόνο την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου σε πολλές χώρες παγκοσμίως, αν και σε ορισμένες χώρες η ημερομηνία μπορεί να διαφέρει, καθώς θεωρείται συμπληρωματική εορτή μαζί με τη γιορτή της μητέρας.

Η πρώτη γνωστή ιστορικά περίπτωση οργανωμένου εορτασμού της Ημέρας του Πατέρα έλαβε χώρα στο Φέαρμοντ της Δυτικής Βιρτζίνια των Ηνωμένων Πολιτειών στις 5 Ιουλίου 1908. Διοργανώθηκε από την Grace Golden Clayton, η οποία ήθελε να γιορτάσει προς τιμήν των 210 νεκρών πατέρων που έχασαν τη ζωή τους σε ορυχείο, στην αποκαλούμενη Τραγωδία του Monongah Mining disaster μερικούς μήνες πριν στο Μόνονγκα της Δυτικής Βιρτζίνια, το Δεκέμβριο του 1907.

Το 1966 ο πρόεδρος Λίντον Τζόνσον εξέδωσε το πρώτο προεδρικό διάταγμα που τιμούσε επισήμως τους πατέρες, και καθιέρωνε την τρίτη Κυριακή του Ιουνίου ως Ημέρα του Πατέρα. Έξι χρόνια αργότερα, το 1972, ο πρόεδρος Ρίτσαρντ Νίξον οριστικοποίησε τη γιορτή ως μόνιμη εθνική εορτή των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

Στην Ελλάδα, καθιέρωσαν τη γιορτή οι διαζευγμένοι πατεράδες μέσω του Συλλόγου για την Ανδρική και Πατρική Αξιοπρέπεια – ΣΥ.Γ.Α.Π.Α. – που ιδρύθηκε το 2005, από το Νίκο Σπιτάλα, εξαιτίας της απαξίωσης του πατέρα από τη δικαιοσύνη στα διαζύγια.

 

Κείμενο: “Χ”

Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας