Το ποτό αυτό το γνωρίζουμε ήδη, είναι άλλωστε ένα από τα δημοφιλέστερα στον κόσμο και από αυτά που προτιμώνται περισσότερο το καλοκαίρι. Γι’αυτό επιβάλλεται να γνωρίζουμε να το φτιάχνουμε σωστά!
Υλικά:
– Παγάκια
– 90 ml τεκίλα
– 60ml φρέσκο στυμμένο χυμό από lime
– 30ml σιρόπι
– ½ με 1 κουταλιά σούπας λικέρ πορτοκάλι
– 1 κουταλιά σούπας lime-αλάτι- ζάχαρη
Εκτέλεση:
1. Γεμίζουμε το shaker με πάγο. Προσθέτουμε την τεκίλα, το χυμό lime και το σιρόπι. Χτυπάμε μέχρι αναμειχθεί καλά και να παγώσει – για 30 περίπου δευτερόλεπτα. Το ποτό είναι έτοιμο όταν το shaker έχει παγώσει.
2. Τοποθετούμε το μείγμα lime-αλάτι- ζάχαρη σε ένα πιάτο. Πιέζουμε το στόμιο ενός παγωμένου χαμηλού ποτηριού στο πιάτο για να κολλήσει πάνω του το μείγμα. Αδειάζουμε το ποτό στο ποτήρι.
Μικρά μυστικά:
Για το μείγμα lime-αλάτι- ζάχαρη:
Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπλέντερ το χυμό από ένα lime, 2 κουταλιές σούπας αλάτι και 2 κουταλιές σούπας ζάχαρη.
Για το σιρόπι:
1 κούπα ζάχαρη – 1 κούπα νερό
Βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και το βράζουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Το διατηρούμε σε ένα καλά σφραγισμένο δοχείο για 1 μήνα.
Πηγή: www.in2life.gr