Χρειαζόμαστε:
3 – 4 ποτήρια δυόσμο τα φύλλα (περίπου 2 ματσάκια)
½ λίτρο τσίπουρο και ½ lλίτρο ούζο
½ κιλό ζάχαρη
2 μοσχοκάρυδα ολόκληρα
1 κομμάτι κανέλλα
4 μοσχοκάρφια (γαρύφαλλα)
Εκτέλεση:
Ξεφυλλίζουμε το δυόσμο, τον ξεπλένουμε και στεγνώνουμε όσο είναι δυνατόν με χαρτί κουζίνας τα φύλλα του.
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα βάζο που κλείνει αεροστεγώς και το αφήνουμε για ένα μήνα περίπου στον ήλιο.
Κάθε εβδομάδα ανακατεύουμε ελέγχοντας αν έχει λιώσει η ζάχαρη.
Όταν περάσει ο μήνας ή και λίγο περισσότερο, σουρώνουμε το περιεχόμενο του βάζου σε μία μπουκάλα με ένα τούλι και, αν είναι απαραίτητο, σουρώνουμε και δεύτερη φορά.
Σερβίρεται παγωμένο μετά το φαγητό σαν χωνευτικό!
Αν το θέλουμε λιγότερο γλυκό, μπορούμε να ελαττώσουμε τη ζάχαρη. Επίσης μπορούμε να αντικαταστήσουμε ένα μέρος από το ούζο με ίση ποσότητα τσίπουρο.
(πηγή: συνταγές της καρδιάς)