Αν πέσει κόκκινο κρασί στο καλό τραπεζομάντιλο ή σε κάποιο ρούχο, δεν βιαζόμαστε να το πετάξουμε! Απλά έχουμε στο μυαλό μας ότι πρέπει να δράσουμε γρήγορα. Όσο περισσότερο αργήσουμε να επέμβουμε, τόσο πιο δύσκολο θα γίνει να εξαφανιστεί ο ενοχλητικός λεκές.
Μικρά μυστικά..
Ο εφιάλτης κάθε οικοδέσποινας διαλύεται με λίγο… ούζο ή τσικουδιά. Βάζουμε ένα απορροφητικό λευκό πανί κάτω από τον λεκέ και ρίχνουμε επάνω του το θαυματουργό απόσταγμα. Θα δούμε το σημάδι να εξαφανίζεται αμέσως μπροστά στα μάτια μας. Ακούγεται μαγικό, αλλά δουλεύει εγγυημένα. Έπειτα το πλένουμε κανονικά.
Για να σωθούμε από το κακό που μας βρήκε, θα χρειαστούμε λίγο αλάτι! Καλύπτουμε το λεκέ με αλάτι και αφήνουμε να μείνει πάνω στο λεκέ για μισή ωρίτσα. Μετά τρίβουμε με σφουγγάρι βουτηγμένο σε ζεστό νερό με απορρυπαντικό και ο λεκές έφυγε! Ξεπλένουμε με κρύο νερό.
Στο σημείο που λεκιάστηκε το χαλί από κόκκινο κρασί, ρίχνουμε αμέσως αρκετό αλάτι και το αφήνουμε μέχρι να απορροφήσει το λεκέ. Μετά περνάμε με την ηλεκτρική σκούπα.
Μια από τις παραλλαγές του καθαρισμού με αλάτι, είναι και η χρήση της σόδας. Θα χρειαστούμε ένα κουτάκι σόδα για να ξεπλύνουμε τον λεκέ του κρασιού πριν απλώσουμε το στρώμα με το αλάτι. Το ανθρακικό σε συνδυασμό με το αλάτι φέρνει ικανοποιητικά αποτελέσματα!
Χωρίς να χάσουμε καιρό, βρέχουμε τον λεκέ με μια μικρή πετσέτα εμποτισμένη με βραστό τσάι – δεν τρίβουμε τον λεκέ, απλά αφήνουμε την πετσέτα να τον απορροφήσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε όσο γάλα χρειάζεται για να δούμε τον λεκέ να απομακρύνεται. Μετά από περίπου μια ώρα, το πλένουμε στο χέρι και ο λεκές δεν θα είναι πλέον πρόβλημα!
Αντί του αλατιού χρησιμοποιούμε baking soda για τα ίδια και καλύτερα αποτελέσματα!