Ίσως κι εμάς μας έχει τύχει να αγοράσουμε καρύδια που δεν είναι πολύ φρέσκα ή να τα αγοράσουμε φρέσκα …αλλά να τα ξεχάσουμε για καιρό κλεισμένα στο ντουλάπι της κουζίνας μας.
Τι κάνουμε όταν έρθει η ώρα να τα χρειαστούμε και ανακαλύπτουμε ότι έχουν άσχημη μυρωδιά; Τα πετάμε;;; Φυσικά και όχι!!!
Η λύση είναι απλή:
Για να τα χρησιμοποιήσουμε τα απλώνουμε σε ένα ταψί, τα ραντίζουμε με κονιάκ ή με το λικέρ της αρεσκείας μας. Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά περίπου μέχρι να εξατμιστεί η άσχημη μυρωδιά τους. Μόλις κρυώσουν αποκτούν νέα, ολόφρεσκη γεύση! Διατηρούνται στο ψυγείο σε σακούλα για τρόφιμα αεροστεγώς κλεισμένη.