Κανελόνια με ανθότυρο και σπανάκι

0
10

Μια σχετικά πιο light εκδοχή της συνταγής αλλά εξίσου νόστιμη!

cannellonia-anthotyro-cheese-spinach-fagito-makaronia-ingolden-syntages

 

Τι θα χρειαστούμε:

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 700γρ.  σπανάκι καθαρισμένο
  • 500γρ. ανθότυρο
  • 40γρ.τριμμένη παρμεζάνα
  • 500γρ.κρέμα γαλακτος από ρύζι(τη βρίσκουμε σε κατάστημα βιολογικών προϊόντων)
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι

 

Πώς το φτιάχνουμε:

1. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι,προσθέτουμε το σπανάκι και το ψήνουμε για ένα λεπτό, να μαλακώσει λιγάκι.

2. Προσθέτουμε το ανθότυρο, αλάτι, πιπέρι και το ψήνουμε για λιγάκι ακόμα.

3. Αποσύρουμε απ’τη φωτιά και προσθέτουμε την μισή παρμεζάνα.

4. Γεμίζουμε τα κανελόνια με τη γέμιση χρησιμοποιώντας ένα πιρουνάκι.

5. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι,απλώνουμε τη μία κρέμα γάλακτος, τοποθετούμε τα κανελόνια και ύστερα προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και την υπόλοιπη παρμεζάνα.

6. Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30’-40’. Βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε εξω για 5’-10’.

Το τελευταίο καιρό το φτιάχνω αρκετά συχνά!

Εννοείται πως όποιος επιθυμεί μπορεί στη θέση της κρέμας ρυζιού να βάλει την κανονική κρέμα γάλακτος ή ακόμα καλύτερα μπεσαμέλ..απλά δεν θα είναι..light!!

Καλή σας όρεξη..και μην ξεχνάτε πως τα νοστιμότερα φαγητά είναι αυτά που έχουν μαγειρευτεί με..αγάπη!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας