..γιατί «η μαγεία είναι σαν τη ζωή, μια οφθαλμαπάτη!»

0
644

…γράφει η Αμαλία Βίνος

*Μας υποδέχτηκε στο μαγικά παραμυθένιο σπίτι του. Όχι μόνος του… Δυο τεράστια κατάμαυρα Πούμα μας έκαναν «παρέα» καθ’ όλη τη διάρκεια της συνέντευξης ! Τίγρης, λιοντάρια και άλλα ζώα βρίσκονταν σε περιφραγμένο χώρο στην αυλή και από την άλλη πλευρά ο χώρος εξάσκησης των μαγικών κόλπων του “Ξανθού Μάγου”. Ένας από τους μεγαλύτερους Μάγους στον κόσμο, με 12 διεθνή πρώτα βραβεία στο ενεργητικό του, έχει μαγέψει όλο τον κόσμο, από το Λας Βέγκας ως την Κίνα και τη Ρωσία!

Κάπως έτσι μάγεψε κι εμάς και είμαστε σίγουροι ότι θα μαγέψει και εσάς…

xanthos-magos-giati-h-zoi-einai-mia-mageia-ingolden.gr

 

 

Επάγγελμα;

Μάγος!

Τι εννοούμε όταν λέμε μάγος; Τι είναι η μαγεία;

Δεν μπορούμε να δώσουμε μια συγκεκριμένη εξήγηση στη λέξη μάγος, στη λέξη μαγεία! Είναι κάτι που δεν έχει αρχή ούτε τέλος, δηλαδή για να καταλάβετε είναι όπως το σύμπαν, χάνεσαι.. είναι κάτι άπειρο. Ακόμα και εγώ ο ίδιος μετά τόσα χρόνια εξακολουθώ να εντυπωσιάζομαι από την απεραντοσύνη, τη δίχως τέλος μαγεία..

Πως ανακαλύψατε το χάρισμα σας; Δηλαδή, πως ένα παιδί αποφασίζει ότι θα γίνει μάγος και κάνει την αρχή;

Από μικρό παιδί, στο σχολείο ακόμα, είχα την τάση να εξαφανίζω τα μολύβια και τα πράγματα των συμμαθητών μου. Για μένα αυτό ήταν κάτι πολύ απλό, όμως ο θαυμασμός και η προσοχή τους με έκανε να σκεφτώ ότι κάτι συμβαίνει. Αυτό με ώθησε να προχωρήσω. Παράλληλα, όμως, το χάρισμα αυτό έκανε τα παιδικά μου χρόνια δύσκολα . Η καταγωγή μου είναι από ένα χωριό έξω από τα Γρεβενά. Όταν λοιπόν μαθεύτηκε εκείνα τα χρόνια ότι κάνω  “μαγικά”  όλοι είπαν ότι είχα μέσα μου το σατανά… και φυσικά οι γονείς δεν άφηναν τα άλλα παιδιά να κάνουν παρέα μαζί μου. Η μητέρα μου δεν έβγαινε ποτέ από το σπίτι, διότι ντρεπόταν. Έτσι μεγάλωσα μόνος μου χωρίς κανένα φίλο. Μόλις πλησίαζα στα μέρη όπου συνήθιζαν να παίζουν τα παιδιά, όλοι έφευγαν κι απέμενα μόνος μου.

Μπορεί ο οποιοσδήποτε να ασχοληθεί με αυτό το είδος τέχνης;

Χωρίς αμφιβολία η μαγεία είναι ένα χάρισμα. Δεν είναι κάτι κληρονομικό και οπωσδήποτε δεν διδάσκεται. Ένα σπάνιο χάρισμα ανάμεσα στα εκατομμύρια  ανθρώπων. Το οποίο όμως, όπως κάθε χάρισμα εξάλλου, απαιτεί σκληρή εξάσκηση. Έτσι κι εγώ, παρόλο που όταν τελείωσα το σχολείο μπήκα στη Νομική, αφοσιώθηκα τελικά πλήρως σε αυτό που στην συνέχεια έγινε το μόνιμο επάγγελμά μου.

Δηλαδή, οι γνώσεις σας δεν θα μεταδοθούν παραπέρα…

Ίσως μόνο αν υπάρξει κάποιος στον οποίο διακρίνω το «χάρισμα»!

ypnotismos-xanthos-magos-ingolden1.gr

 

Ποιο είναι το «δυνατό» σας χαρτί; Το πιο συναρπαστικό μαγικό σας κόλπο;

Το πιο δυνατό μου χαρτί είναι η σκληρή εξάσκηση και αφοσίωση. Πάντα με ενδιέφερε η πρωτοπορία, η ποιότητα, το show, το υπέρ-θέαμα και ο σεβασμός στο κοινό μου. Τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη.

Μια και το αναφέρετε: τι ρόλο παίζει η τύχη στη ζωή μας;

(Εκείνη τη στιγμή μου δείχνει το φυλαχτό που φοράει στο λαιμό του και απεικονίζει ένα γυναικείο πρόσωπο με τα μάτια κλειστά) Το βλέπεις; Είναι η “Τύχη” και είναι τυφλή. Δεν υπάρχει τύχη. Είμαστε αποτέλεσμα των επιλογών μας, ο καθένας κρατάει τη ζωή του στα χέρια του. Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε καλά! Υπάρχει η σύμπτωση, αλλά όχι η τύχη.

Τα show σας εκτός από εντυπωσιακά, περιέχουν και μαγικά νούμερα εξαιρετικά ριψοκίνδυνα. Υπάρχει φόβος από εσάς κατά τη διάρκεια των παραστάσεων;

Όχι από εμένα, αλλά κάποιες φορές από τις παρτενέρ μου. Η προετοιμασία μου είναι τόσο μεγάλη, ατελείωτες ώρες “προπόνησης”, που δεν μου επιτρέπουν να μην είμαι σίγουρος για τον εαυτό μου.

Από το κοινό σας είχατε ποτέ ακραίες αντιδράσεις;

Χιλιάδες κόσμου που δεν άντεχε στη θέα των μαγικών έχει λιποθυμήσει σταshow μου.  Το 90-95%  εξ αυτών ήταν άντρες. Και το αναφέρω διότι πολλές φορές με έχει απασχολήσει ο λόγος!

liontari-xanthos-magos-ingolden.gr.jpg2

Σε εσάς προσωπικά τι προσφέρει αυτό που κάνετε;

Όταν προβληματίζεις τον κόσμο και τον κάνεις να αναρωτιέται και ειδικά όταν προκαλείς το χειροκρότημα, είναι δύσκολο να μείνεις ανεπηρέαστος από την χαρά αυτή!

Έχετε πάρει και πολλές διακρίσεις… 

12 πρώτα διεθνή βραβεία. Κάθε τέσσερα χρόνια πραγματοποιείται το διεθνές Φεστιβάλ Μαγείας σε όλα τα μέρη του κόσμου. Ιαπωνία, Ρωσία, Κίνα. 12 φορές υψώθηκε η ελληνική σημαία αλλά δώδεκα φορές η «Ελλάδα» ήταν απούσα! Ακόμα αναρωτιέμαι ποια είναι η ανταπόδοση του ελληνικού κράτους σε όλα αυτά. Για να μη μιλήσουμε και για το ότι κατά τη γνώμη τους δεν αξίζω σήμερα ούτε ένα ευρώ σύνταξη. Αγαπώ την Ελλάδα. Έχω γυρίσει όλο τον κόσμο γωνιά προς γωνιά. Πιο όμορφος τόπος από την Ελλάδα δεν υπάρχει, αλλά…

Θα μας πείτε δυο λόγια για τα ζώα σας;

Όταν αγαπήσεις τα ζώα θα αρχίσεις να απομακρύνεσαι από τον άνθρωπο. Νιώθω μεγαλύτερη χαρά όταν μπαίνω στο κελί με τα λιοντάρια και εκείνα με αγκαλιάζουν από τι να βγω έξω σε για ένα καφέ .

Είναι η αγάπη που σας ανταποδίδουν;

Τα ζώα ζούνε μόνο για την αγάπη, για τίποτε άλλο! Τα ταΐζεις και εκείνα τρώνε την τροφή και μετά σου γλείφουν το χέρι για να σ’ ευχαριστήσουν. Όταν ο βασιλιάς της ζούγκλας που είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων, έρχεται να σε αγκαλιάσει, είναι απερίγραπτο το συναίσθημα που σε κατακλύζει! Σας το λέω με κάθε βεβαιότητα: αν ζούσα δεύτερη φορά πάλι θα μοιραζόμουν τη ζωή μου με τα ζώα!

Αν τα ζώα είχαν φωνή η σχέση μας μαζί τους θα ήτανε διαφορετική;

Θα ήτανε πολύ καλύτερη. Θα μας βοηθούσαν να τα καταλάβουμε. Και το λέω έχοντας δουλέψει με κάθε είδος ζώου: ελέφαντες, ζέβρες, τίγρεις, λιοντάρια, καμήλες, ιπποπόταμους…

zebra-ksanthos-magos-ingolden4.gr_

 

Τι έχει αξία στη ζωή;

Μια δουλειά, να μπορεί ο καθένας να ζει απλά με χαρά. Να είμαστε αγαπημένοι, να βοηθάμε ο ένας το άλλο, να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη: αυτό είναι θρησκεία.

Γιατί χρειάζεται ο άνθρωπος τη μαγεία;

Η μαγεία είναι σαν τη ζωή, μια οφθαλμαπάτη. Η ζωή μας είναι σαν χθες το βράδυ. Όλα τα χρόνια μας περνούν και αν καθίσουμε να σκεφτούμε νομίζουμε πως γεννηθήκαμε χθες το βράδυ, ότι δεν πέρασε ούτε μια μέρα, ότι δεν καταλάβαμε τίποτα ως εδώ! Όμως τα χρόνια περνούν και αυτό που προσωπικά έχω κρατήσει στο μυαλό μου είναι οι εμπειρίες και οι άνθρωποι που συνάντησα. Το βράδυ όταν κλείνω τα μάτια μου περνούν από μπροστά μου όλες οι αναμνήσεις ..

Ποια είναι η συμβουλή που μας δίνετε για να δούμε κι εμείς τον κόσμο με μαγεία;

Ο άνθρωπος όσο αναπνέει ελπίζει…

 

Οι φωτογραφίες είναι προσφορά από το προσωπικό αρχείο του “Ξανθού Μάγου” προς το inGolden.gr

Στιγμιότυπα από τα show θα βρείτε στο youtube.. αλλά μη ξεχνάτε: Η μαγεία είναι μια οφθαλμαπάτη.

Συνέντευξη:

Αμαλία Βίνος:  info@ingolden.gr | www.facebook.com/amalia.vinos

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας