Κέικ νηστίσιμο!

nistisimo-keik-almond-butter-cake-cheese-ingolden.gr Για σπιτικό πρωινό…κολατσιό στη δουλειά…. ή για τον απογευματινό καφέ

Τι πιο νόστιμο από ένα σπιτικό κέικ από τα χεράκια μας !!!

 

Υλικά:

250 γρ. αλεύρι

150 γρ. αμύγδαλα λευκά τριμμένα στο μπλέντερ σε σκόνη

100 γρ. αμύγδαλα χοντροκομμένα

160 γρ. ηλιέλαιο ή ελαιόλαδο

160 γρ. χυμός πορτοκαλιού

1 κουτ. του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ

1 κουτ. του γλυκού κανέλα

170 γρ. άχνη ζάχαρη

 

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 βαθμούς C

Στρώνουμε σε ένα ταψί μια λαδόκολλα και φουρνίζουμε τα χοντροκομμένα αμύγδαλα για 10- 12 λεπτά ως να ροδίσουν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το λάδι, το χυμό και την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά μ’ έναν αυγοδάρτη και προσθέτουμε τα αμύγδαλα σε σκόνη, το μπέϊκιν πάουντερ και τηνκανέλα. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα και προσθέτουμε το χοντροκομμένο αμύγδαλο.

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί ή ακόμα καλύτερα στρώνουμε μια λαδόκολλα και αδειάζουμε το μείγμα.

Ψήνουμε στους 170 C για 50 – 60 λεπτά

 

Μυστικά για σωστό ψήσιμο:

Ο φούρνος πρέπει να είναι προθερμασμένος και να μην τον ανοίξουμε καθόλου  κατά την πρώτη μισή ώρα που ψήνεται το κέικ.

Πρέπει η θερμοκρασία να παραμείνει σταθερή για να φουσκώσει καλά το κέικ. Θα είμαστε σίγουροι ότι το κέικ μας είναι έτοιμο αν το τρυπήσουμε με μια οδοντογλυφίδα. Αν η οδοντογλυφίδα βγει καθαρή από το κέικ τότε είναι έτοιμο!!!

 

* Για ακόμα πιο υγιεινή διατροφή το καλύτερο θα είναι να χρησιμοποιούμε και στα γλυκά μας αλεύρι ολικής άλεσης. Θα βρούμε ειδικό για τα γλυκά μας αλεύρι ολικής σε όλα τα σούπερ – μάρκετ.

Αφήστε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *