Μια τάρτα με γεύση ελιάς και πλούσια κρέμα τυριών.
Σερβίρεται και κρύα.
Υλικά: (για 6 άτομα)
– 350 γρ. Ανθότυρο
– 1 φύλλο κρούστας
– 200 γρ. γραβιέρα
– 3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
– 3 κουτ. σούπας λάδι
– 100 ml λευκό κρασί
– 2 αυγά
– 60 γρ. πάστα ελιάς
– 1/2 κουτ. σούπας ρίγανη
Εκτέλεση:
1. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε μια φόρμα για τάρτα ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά της.
2. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν.
3. Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε μέχρις ότου τα υγρά εξατμιστούν.
4. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και κατόπιν προσθέτουμε το ανθότυρο κομματιασμένο και τη γραβιέρα τριμμένη.
5. Κατόπιν ρίχνουμε τα αυγά χτυπημένα με πιρούνι και αλατοπίπερο.
6. Απλώνουμε το μείγμα στην τάρτα, πασπαλίζουμε με ρίγανη και ψήνουμε για 35′ – 40′.