Πολύ ιδιαίτερο λικέρ – ένας μοναδικός τρόπος, για να γευόμαστε το άρωμα του μανταρινιού όλη τη χρονιά!
Υλικά:
– 10 μανταρίνια
– 10 γαρύφαλλα
– 700 ml κονιάκ
– 1½ φλ. τσαγ. ζάχαρη
– 1½ φλ. τσαγ. νερό
Εκτέλεση:
1. Διαλέγουμε μανταρίνια ώριμα και σφιχτά, χωρίς χτυπήματα και τα πλένουμε πολύ καλά.
2. Τα τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι γύρω – γύρω. Καρφώνουμε από 1 μοσχοκάρφι σε κάθε μανταρίνι, τα τοποθετούμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Τα σκεπάζουμε με κονιάκ.
3. Κλείνουμε το βάζο και τ’ αφήνουμε να μείνουν το λιγότερο για 3 εβδομάδες.
4. Μετά από 3 εβδομάδες κάνουμε σιρόπι την ζάχαρη με το νερό, βράζοντάς τα για 2’-3’. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά.
5. Σουρώνουμε το αλκοόλ από τα μανταρίνια και το ενώνουμε με το κρύο πλέον σιρόπι. Σουρώνουμε το λικέρ σε ψιλή σίτα και το βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι που να κλείνει καλά.
6. Το αφήνουμε για 2 εβδομάδες. Έπειτα το παγώνουμε και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr