Υλικά:
30γρ. βούτυρο (προαιρετικά)
2 μεγάλα αυγά
200γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1κ.γ. μπέικιν πάουντερ
40γρ. ζάχαρη
250ml γάλα της αρεσκείας σας
1κ.γ. εσάς βανίλιας
Εκτέλεση:
–Σε ένα μπολ χτυπάμε πολύ καλά με ένα σύρμα χειρός τα αυγά, το λιωμένο βούτυρο και τη ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
–Προσθέτουμε λίγο-λίγο και εναλλάξ το αλεύρι με το γάλα, για να μην σβολιάσει.
–Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα μας, προσθέτουμε την εσάνς βανίλιας και το μπέικιν πάουντερ.
–Προσθέτουμε λίγο βούτυρο ή ελαιόλαδο στο τηγάνι μας και δεν τα μαγειρεύουμε σε υψηλή φωτιά για να μην καεί το μείγμα μας.
–Προσθέτουμε τρεις κουταλιές τις σούπας από το μείγμα. Ελέγχουμε τις άκρες και όταν τα pancakes μας καραμελώσουν από τη μία πλευρά (αυτό θα το καταλάβουμε όταν ξεκολλάει από τον πάτο του τηγανιού), με τη βοήθεια μίας σπάτουλας τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά. Θα χρειαστούμε 2-3 λεπτά για την κάθε πλευρά.
–Σερβίρουμε τα pancakes μας με σοκολάτα,μέλι, φρούτα & toppings της αρεσκείας μας!