Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσουμε τον καφέ μας τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού.
Υλικά
• 2 κούπες από τον καφέ που προτιμάμε, φίλτρου, εσπρέσο ή στιγμιαίο, λίγο πιο δυνατό από ό,τι συνήθως
• Ζάχαρη ή όποιο γλυκαντικό χρησιμοποιούμε συνήθως
• 60 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
• 1 βανίλια κομμένη στη μέση
Εκτέλεση
– Φτιάχνουμε κανονικά τον ζεστό καφέ μας.
– Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον καφέ με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί καλά. Βάζουμε το μείγμα σε ένα πλατύ μπολ και το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 1 ώρα.
– Με ένα πιρούνι σπάμε τον πάγο, καλύπτουμε το μπολ και το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη.
– Μετά από 30 λεπτά σπάμε ξανά τον πάγο.
– Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για συνολικά 3 ώρες μέχρι που όλος ο καφές έχει πάρει την μορφή κρυστάλλων.
– Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ σε σαντιγί αφού έχουμε προσθέσει μέσα τους σπόρους της βανίλιας.
– Σερβίρουμε τη γρανίτα μαζί με τη σαντιγί.
Tips:
* Δεν χτυπάμε τη γρανίτα πολύ έντονα. Πρέπει να έχει ακανόνιστη και όχι λεία υφή, όπως το σορμπέ.
* Αν δε σερβίρουμε ολόκληρη την ποσότητα της γρανίτας, τη σκεπάζουμε και τη διατηρούμε στην κατάψυξη μέχρι 2 εβδομάδες.
* Αν έχουμε καλέσει τους φίλους μας να απολαύσουμε παρέα τη γρανίτα τότε τα υλικά που θα χρειαστούμε για 6 άτομα είναι:
• 90 γρ. / 1/2 φλιτζ. ζάχαρη
• 600 ml / 20 μονά εσπρεσάκια
• σαντιγί όση επιθυμούμε για το γαρνίρισμα
Καλή μας απόλαυση!