Το αγαπημένο μας γλυκό με κράνμπερις, φουντούκια και καρύδια!
Υλικά:
– 250γρ. μαργαρίνη
– 8 κ.σούπας κακάο
– 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα – 250ml
– 500 γρ. μπισκότα πτι μπερ
– 5 κ. σούπας κονιάκ
– 150 γρ. φουντούκια χοντοκομμένα
– 100 γρ κράνμπερις
– 100 γρ καρύδια χοντροκομμένα
– 100 γρ γλυκό πορτοκάλι χωρίς σιρόπι, κομμένο σε κομματάκια (προαιρετικά)
– 200 γρ. αμύγδαλο φιλέ για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
– Ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να λιώσουν και να ενωθούν τα υλικά.
– Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε ώστε να ενοποιηθεί και να ζεσταθεί το μείγμα.
– Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κονιάκ, τα κράνμπερις, τα φουντούκια και τα καρύδια.
– Σπάμε τα μπισκότα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Αμέσως μετά ρίχνουμε το γλυκό πορτοκάλι και ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
– Μοιράζουμε το μείγμα σε τρεις λαδόκολλες που έχουμε απλώσει στον πάγκο. Κλείνουμε κάθε λαδόκολλα και πλάθουμε σε μπαστούνια.
– Ανοίγουμε και πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου. Ξανακλείνουμε και τυλίγουμε και με αλουμινόχαρτο για να κρατήσουν το σχήμα καλύτερα.
– Τα τοποθετούμε σε ταψάκι και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να παγώσουν.
Συνταγή: Νανά Γκαμπούρα
Επιμέλεια – Επεξεργασία: Β. Βίνος