Σούπα με νοστιμιά και όλες τις βιταμίνες των λαχανικών!
Υλικά: (2 άτομα)
– 2 μικρές πατάτες
– 1 μέτριο κρεμμύδι
– 3 μικρά καρότα σε ροδέλες
– 1 ρίζα πράσο
– 1 ρίζα σέλινο
– 3 κουτ. σούπας πλιγούρι ή τραχανά
– 1 φλυτζ. καλαμπόκι
– 1 κουτ. σούπας αλεύρι
– 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– 6 φλυτζ. νερό σε θερμοκρασία βρασμού
– 1 κύβο λαχανικών – προαιρετικά
– 1 φλυτζ. μανιτάρια
– αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
1. Σωτάρουμε για 6 λεπτά τα ψιλοκομμένα λαχανικά.
2. Προσθέτουμε το πλιγούρι ή τραχανά και το καλαμπόκι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
3. Κατόπιν, προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να απορροφηθεί από το μείγμα.
4. Στο τέλος ρίχνουμε το νερό και βράζουμε τη σούπα μας για 30᾿.