Ριζότο καλοκαιρινό

0
667

 

Το ριζότο είναι από τα πιο αγαπημένα πιάτα στον κόσμο καθώς παρασκευάζεται εύκολα και μπορεί να αξιοποιήσει πλήθος υλικών ανάλογα με την εποχή. Εμείς το γευόμαστε με λαχανικά του καλοκαιριού!

risotto-kalokairino-ingolden.gr

Υλικά:

– 1 κουταλιά ελαιόλαδο

– 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

– 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

– 250 γραμ, μπέικον ή ζαμπόν

– χυμός και ξύσμα ενός λεμονιού

– 250 γραμμ. ρύζι αρμπόριο

– 900 ml ζωμός λαχανικών ζεστός

– 2 κολοκυθάκια τριμμένα

– 200 γραμμ. αρακάς κατεψυγμένος

– 4 κουταλιές της σούπας σκληρό τυρί τριμμένο

 

 Εκτέλεση:

– Σε μια μεγάλη κατσαρόλα και σε μέτρια θερμοκρασία ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο ώσπου να μαλακώσουν.

– Προσθέτουμε το μπέικον/ζαμπόν και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα ανακατεύοντας, ώσπου να αρχίσουν να ροδίζουν.

– Περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού, πασπαλίζουμε με το ξύσμα και προσθέτουμε το ρύζι. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

– Προσθέτουμε 300 ml από τον ζωμό λαχανικών και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά. Προσθέτουμε ακόμα λίγο ζωμό και ανακατεύουμε, ώσπου να απορροφηθούν τα υγρά.

– Ρίχνουμε και τον υπόλοιπο ζωμό λαχανικών, τα κολοκυθάκια και τον αρακά και βράζουμε για μερικά λεπτά. Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το σκληρό τυρί. 

– Σερβίρουμε αμέσως.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας