Μύδια σε…σουβλάκι!!

0
201

Είναι μια απ΄τις πολλές λαχταριστές συνταγές του φίλου μου και φωτογράφου Γιώργου Μπουλασίδη.

midia-souvlaki-na-oume1-1024x669

 

Κάθε φορά που μας μαγειρεύει εκείνος και η γυναίκα του (επίσης φίλη μου) η Birgit, φεύγω με ένα κιλό παραπάνω!

Τι θα χρειαστούμε:

Για τα μύδια:

  • 400γρ. μύδια κατεψυγμένα
  • Μερικά ξυλάκια για σουβλάκι
  • Λάδι για τηγάνισμα
  • Κουρκούτι

 

Για το κουρκούτι:

  • 1  1/2 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1  1/2 κουτ.της σούπας Κόρν Φλάουρ
  • αλάτι και πιπέρι
  • Νερό

 

Πώς το φτιάχνουμε:

Για το κουρκούτι:

1. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά. Το νερό το υπολογίζουμε με το μάτι, τόσο όσο να γίνει ένας σχετικά πηχτός χυλός.

2. Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30′

 

 Για το τηγάνισμα:

1. Τοποθετούμε τα μύδια στο κουρκούτι και ανακατεύουμε.

2. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά,να κάψει.

3. Τηγανίζουμε τα μύδια και προσέχουμε να μην κολλήσουν μεταξύ τους. Τα χωρίζουμε με ένα πιρουνάκι αν χρειαστεί.

4. Μόλις ροδίσουν τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα με απορροφητικό χαρτί. Θέλουν περίπου 2′-3′.

5. Μετά από λίγο περνάμε ένα-ένα τα μύδια στο σουβλάκι. Περίπου 5-6 στο καθένα.

 

Είναι νοστιμότατο, κατάλληλο για ορεκτικό και ταιριάζει τέλεια με γλυκόξινη σως αλλά και με σκορδαλιά!!

Καλή σας όρεξη!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας