Εύκολη συνταγή για σπιτικό λικέρ καφέ
με γεύση ιδιαίτερη που συνοδεύει τα γλυκίσματά μας!
Υλικά
200γρ φρεσκοαλεσμένου και χοντροκομμένου καφέ
1 λίτρο τσίπουρο
500γρ. ζάχαρη
500ml νερό
Εκτέλεση
– Ρίχνουμε τον καφέ μέσα στο τσίπουρο και τα αφήνουμε σε ένα κλειστό γυάλινο βάζο για ένα μήνα.
– Τοποθετούμε σε δροσερό μέρος, ανακινώντας το μείγμα κάθε 2 – 3 ημέρες.
– Φτιάχνουμε σιρόπι τη ζάχαρη με το νερό, το ρίχνουμε όταν κρυώσει μέσα στο διάλυμα και το φυλάμε 7 μέρες ακόμα.
– Το στραγγίζουμε με φίλτρο καφέ και το μοιράζουμε σε μικρότερα μπουκάλια ποτού.
– Το λικέρ μας είναι έτοιμο να το απολαύσουμε με πολλούς τρόπους, όπως σε γλυκά, πάνω από παγωτά και σε ότι άλλο μας ταιριάζει !!