Η Μελίνα Ασλανίδου δε φοβάται τα λάθη!

0
5

γράφει ο Τάσος Μπιμπισίδης

Μελίνα Ασλανίδου

*Άλλοι την ξέρουν χρόνια, άλλοι την έμαθα πρόσφατα μέσα από την τηλεοπτική της παρουσία. Το σίγουρο είναι ότι την εκτιμούν όλοι. Όχι μόνο για την καλλιτεχνική της πορεία, αλλά κυρίως για την φωνή της. Παντού αυτό ακούω δηλαδή, όταν πέσει ”στο τραπέζι” το όνομα Μελίνα Ασλανίδου.

Λίγο πριν φύγει για την καλοκαιρινή της περιοδεία, κάναμε μαζί της μια σύντομη συζήτηση και καταλάβαμε ότι δεν φοβάται τα λάθη, το αντίθετο μάλιστα…

Έχουν δίκαιο τελικά όσοι λένε πως από ένα «Λάθος» αρχίζουν όλα;

Δεν θα το έλεγα! Αν κάτι ξεκινάει με κάποιο λάθος ίσως να είναι θέμα σύμπτωσης. Νομίζω ότι πάντα μετράει η πορεία του κάθε πράγματος και η πρόθεση με την οποία γίνεται. Τα λάθη υπάρχουν στη ζωή μας για να μαθαίνουμε. Είναι στην ουσία μια ευτυχής στιγμή που σε φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια σου και στον εαυτό σου. Απ’ την άλλη, αν δεν ξέρεις πως να το διαχειριστείς, σε απομακρύνει από αυτόν. Εξαρτάται!

Προσωπικά, θεωρείς ότι έχεις κάνει λάθη στην πορεία σου μέχρι τώρα;

Ποιός είναι αυτός που δεν κάνει λάθη; Όλοι κάνουμε. Το πιο γλυκό μου «λάθος» πάντως είναι αυτό του σημαντικού και σπουδαίου δημιουργού, του Αντώνη Βαρδή, και της Βίκυς Γεροθόδωρου. Λάθος τραγουδιστό, μελωδικό και αγαπησιάρικο!

Το «Voice» ωστόσο δεν νομίζω να ήταν μια λάθος κίνηση. Ίσως μάλιστα το αντίθετο. Τι άλλαξε μετά την συμμετοχή σου στο show;

Πιστεύω πως ουσιαστικά δεν άλλαξε τίποτα, αλλά παράλληλα άλλαξαν και όλα! Ο κόσμος γνώριζε την ύπαρξή μου, αλλά δεν με ήξερε τόσο καλά σαν προσωπικότητα ή σαν παρουσία. Μέσω της τηλεόρασης νομίζω ότι με γνώρισαν καλύτερα.

 

Μελίνα Ασλανίδου

Αυτή όμως η παραπάνω ‘’έκθεση’’ του εαυτού σου δεν σε τρόμαξε στην αρχή;

Ο τρόμος δεν είναι απο τα αγαπημένα μου συναισθήματα, όπως ούτε και ο φόβος, γιατί είναι απέναντι απο την έννοια της Αγάπης! Προσπαθώ στη ζωή μου να πολεμώ με αυτά τα εφόδια και αυτές τις αξίες όσο δύσκολο και αν είναι αυτό.

Υπήρξαν αντιδράσεις για την συμμετοχή σου αυτή από καλλιτέχνες που υπηρετείτε το ίδιο είδος μουσικής;

Προσωπικά ένιωσα την αγκαλιά και την υποστήριξη πολύ αγαπημένων και σπουδαίων καλλιτεχνών που τυχαίνει να είναι και η οικογένειά μου και πολύ καλοί μου φίλοι συνάμα. Με αυτό το συναίσθημα πορεύτηκα και προσπάθησα να κάνω ότι καλύτερο για τα παιδιά. Για παράδειγμα ο δάσκαλός μου, ο Γιώργος Νταλάρας, μου είχε πει πως η γνώση είναι για να μεταφέρεται. Προσπάθησα να ακολουθήσω τη συμβουλή του. Από εκεί και πέρα δεν είδα καμία αρνητική αντίδραση, από καμία πλευρά.

Προσωπικά πιστεύεις σε αυτούς τους διαχωρισμούς της μουσικής;

Πιστεύω ότι υπάρχουν για να προσδιορίζουν τα διαφορετικά μουσικά θέματα. Όπως δηλαδή υπάρχει η jazz, το rock, η folk, η pop, η pop rock, η soul και όλα αυτά. Απλά όλα είναι μουσική και ο καθένας μας επιλέγει τι του ταιριάζει να ακούει κάθε στιγμή της ζωής του.

Μελίνα Ασλανίδου

Παράλληλα ωστόσο με αυτά, κυκλοφόρησε και ο νέος σου δίσκος…

Ο δίσκος αυτός δουλεύεται τα τελευταία τρισήμιση χρόνια και είμαι πολύ ευτυχισμένη που επιτέλους κυκλοφόρησε και ο κόσμος το αγκαλιάζει με αγάπη. Ο τίτλος του «Μελίνα». Επί της ευκαιρίας, θέλω να ευχαριστήσω όλους τους υπέροχους μουσικούς που έβαλαν την ψυχή τους και το ταλέντο τους για να βγει αυτή η δουλειά.

Άκουσα και κάποια νέα σου κομμάτια με σαφές κοινωνικό-πολιτικό περιεχόμενο. Θεωρείς ότι ένας καλλιτέχνης πρέπει να παίρνει θέση μέσα από την δουλειά του για όσα συμβαίνουν στην κοινωνία;

Μέσα από τη μουσική μας είναι ωραίο να λέμε αυτά που νιώθουμε, εφόσον μπορούμε. Γι αυτό κι εγώ ευχαριστώ πάρα πολύ τον Κυριάκο Ντούμο, τον Γιώργο Παπαδόπουλο, την Σάννυ Μπαλτσή και τον Τζίμη Καρυστινό που έγραψαν στίχους για τον δίσκο αυτό και συντονιστήκαμε στα συναισθήματα και στα σημεία. Ελπίζω το ίδιο να συμβεί και με τον κόσμο…

Μετά λοιπόν από όλα αυτά, τι θα κάνεις το καλοκαίρι;

Τι άλλο; Καλοκαιρινή περιοδεία! Αλλά αυτή την περίοδο ασχολούμαι και με τη μεγάλη συναυλία «Μια χώρα μια φωνή» που θα γίνει στις 3 ιουλίου στο ΟΑΚΑ. Έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και είναι πολύ σημαντική για όλους μας!

 

 


Info


 

*Το νέο cd της Μελίνας Ασλαλίδου με τίτλο «Μελίνα» κυκλοφορεί από την Heaven!

Κείμενο: Τάσος Μπιμπισίδης

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας