Υλικά:
450 ml νερό
220 γρ. ζάχαρη
110 ml χυμός λεμονιού
1/2 λεμόνι, ξύσμα
1 ασπράδι αβγού
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλυθούν καλά οι κόκκοι. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού κι ανακατεύουμε. Χτυπάμε πρόχειρα το ασπράδι να αφρίσει και το προσθέτουμε στο μείγμα. Αν θέλουμε, μπορούμε να σουρώσουμε ώστε να αφαιρέσουμε το ξύσμα. Διαφορετικά φροντίζουμε να είναι πάρα πολύ λεπτές οι φλοίδες του λεμονιού.
Αποθηκεύουμε σε ανοξείδωτο σκεύος στην κατάψυξη. Κάθε 30′ βγάζουμε και δουλεύουμε το μείγμα στο μίξερ και ξανά πίσω στην κατάψυξη. Επαναλαμβάνουμε 2-3 φορές,αφήνουμε να παγώσει για 5-6 ώρες και είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Πριν σερβίρουμε τη γρανίτα λεμόνι, την αφήνουμε 10 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου και την ανακατεύουμε με πιρούνι ή με τον αυγοδάρτη, για να γίνει σπυρωτή.
Σερβίρουμε σε ψηλά ποτήρια και γαρνίρουμε με ροδέλες λεμονιού.