Γευστικές γλυκοπατάτες φούρνου, που σου δίνουν την αίσθηση ότι τρως κάστανο!
Υλικά:
– 2 γλυκοπατάτες
– 2 κουταλιές ελαιόλαδο
– 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
– 1 κουταλάκι αλάτι
– 1/2 κουταλάκι φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
– Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C.
– Καθαρίζουμε τις γλυκοπατάτες, τις κόβουμε στα δύο και στη συνέχεια το κάθε κομμάτι σε άλλα τρία.
– Τις βάζουμε σε μια λεκανίτσα. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις ανακατεύουμε με τα χέρια.
– Συνεχίζουμε το ανακάτεμα ρίχνοντας τη ζάχαρη, το πιπέρι και το αλάτι.
– Τις στρώνουμε σ’ ένα ταψάκι και τις ψήνουμε για 15 λεπτά.
– Γυρνάμε με μια σπάτουλα και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά. Πασπαλίζουμε με λίγο εξτρά αλάτι τις πατάτες μας και σερβίρουμε.
Tips:
Μπορούμε να βάλουμε τις γλυκοπατάτες με την φλούδα αρκεί να τις πλύνουμε καλά με μία βούρτσα.
Πηγή: www.toarkoudi.gr