Γάλα από κάσιους!

0
329

Για να φτιάξουμε ένα γευστικό γάλα από κάσιους θα χρειαστούμε:

gala-apo-kasious-inGolden.gr-500

 

Υλικά:

– 1 φλυτζάνι ωμά κάσιους

– 3 κούπες φιλτραρισμένο νερό

– 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

– 1 κ.σ. μέλι

– Προαιρετικά: σιρόπι σφενδάμου και κανέλα

 

Εκτέλεση:

– Μουλιάζουμε στο νερό τα κάσιους για 6-8 ώρες.

– Τα ξεπλένουμε με καθαρό νερό.

– Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και 2 με 3 φλυτζάνια νερό στο μπλέντερ.

– Χτυπάμε δυνατά για 2-3 λεπτά. Ίσως έχει κάπως κρεμώδη υφή. Δοκιμάζουμε πόσο πηχτό ή όχι μας αρέσει και προσθέτουμε ή αφαιρούμε νερό κάθε φορά που το φτιάχνουμε.

Αναλογίες νερού για 1 κούπα κάσιους:
1/4 κούπας νερό = πολύ παχιά κρέμα για frosting/γλάσo από τυρί κρέμα σε κέικ
1/2 κούπα νερό = για να γεμίσουμε τάρτες
3/4 κούπας νερό = πιο αραιή κρέμα, για επικαλύψεις
1 κούπα νερό = σαν κρέμα γάλακτος
3 κούπες νερό = γάλα από κάσιους, δεν χρειάζεται σούρωμα

 gala-apo-kasious-inGolden.gr-ksiroi-karpoi

 

– Προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγο σιρόπι σφενδάμου και κανέλα.

– Στραγγίζουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι από τούλι, τουλπάνι ή σε σουρωτήρι και πιέζουμε μέχρι να βγει το γάλα. Αν μας αρέσει βέβαια αφήνουμε ως έχει το ρόφημα, χωρίς να το στραγγίσουμε.

– Διατηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι.

– Ανακατεύουμε καλά κάθε φορά πριν από τη χρήση του.

– Απολαμβάνουμε σκέτο ή με λίγη βρώμη και φρούτα εποχής.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας