Για να φτιάξουμε ένα γευστικό γάλα από κάσιους θα χρειαστούμε:
Υλικά:
– 1 φλυτζάνι ωμά κάσιους
– 3 κούπες φιλτραρισμένο νερό
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
– 1 κ.σ. μέλι
– Προαιρετικά: σιρόπι σφενδάμου και κανέλα
Εκτέλεση:
– Μουλιάζουμε στο νερό τα κάσιους για 6-8 ώρες.
– Τα ξεπλένουμε με καθαρό νερό.
– Βάζουμε τους ξηρούς καρπούς και 2 με 3 φλυτζάνια νερό στο μπλέντερ.
– Χτυπάμε δυνατά για 2-3 λεπτά. Ίσως έχει κάπως κρεμώδη υφή. Δοκιμάζουμε πόσο πηχτό ή όχι μας αρέσει και προσθέτουμε ή αφαιρούμε νερό κάθε φορά που το φτιάχνουμε.
Αναλογίες νερού για 1 κούπα κάσιους:
1/4 κούπας νερό = πολύ παχιά κρέμα για frosting/γλάσo από τυρί κρέμα σε κέικ
1/2 κούπα νερό = για να γεμίσουμε τάρτες
3/4 κούπας νερό = πιο αραιή κρέμα, για επικαλύψεις
1 κούπα νερό = σαν κρέμα γάλακτος
3 κούπες νερό = γάλα από κάσιους, δεν χρειάζεται σούρωμα
– Προσθέτουμε, αν θέλουμε, λίγο σιρόπι σφενδάμου και κανέλα.
– Στραγγίζουμε σε ένα μεγάλο κομμάτι από τούλι, τουλπάνι ή σε σουρωτήρι και πιέζουμε μέχρι να βγει το γάλα. Αν μας αρέσει βέβαια αφήνουμε ως έχει το ρόφημα, χωρίς να το στραγγίσουμε.
– Διατηρούμε σε γυάλινο μπουκάλι.
– Ανακατεύουμε καλά κάθε φορά πριν από τη χρήση του.
– Απολαμβάνουμε σκέτο ή με λίγη βρώμη και φρούτα εποχής.