Αγαπημένο σνακ μικρών και μεγάλων, με την τραγανή εξωτερικά και αφράτη εσωτερικά ζύμη και τα χαρακτηριστικά τετραγωνάκια που φυλακίζουν λαχταριστές δόσεις από σιρόπι καραμέλας ή σοκολάτας και λιωμένο παγωτό!
Υλικά:
Για 6 βάφλες
• 2 αυγά
• 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• ½ φακελάκι μπέικιν πάουντερ
• 80 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο
• 1 κουτάκι σκόνη βανίλιας
• 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
• ελάχιστο αλάτι
• 400 ml φρέσκο γάλα, χλιαρό ή αμυγδαλόγαλα ή γάλα σόγιας
Εκτέλεση:
– Ρίχνουμε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ και τα χτυπάμε καλά με το σύρμα, μέχρι να αφρατέψουν ελαφρά. Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, το λιωμένο βούτυρο, τη σκόνη βανίλιας, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
– Σταδιακά, προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, μέχρι να φτιάξουμε ένα τελείως ομοιογενές και παχύρρευστο μείγμα.
– Λαδώνουμε τη βαφλιέρα, ρίχνω 4 – 5 κουταλιές περίπου, από το μείγμα και ακολουθώντας τις οδηγίες του κατασκευαστή, ψήνουμε τη βάφλα για περίπου 3 λεπτά.
– Βγάζουμε τη βάφλα και συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μίγμα.
– Σερβίρουμε αμέσως, συνοδεύοντας με παγωτό και σος σοκολάτας ή καραμέλας, ή τη σερβίρουμε με μαρμελάδα, με ζάχαρη και ό,τι άλλο θέλουμε.
Πρόταση ingolden: Μπορούμε να σερβίρουμε με φρέσκα φρούτα εποχής και μέλι..
Πηγή: www.dinanikolaou.gr