Ποιοι είστε Mother ‘n Son;

0
52

γράφει ο Τάσος Μπιμπισίδης

 Φωτογράφος: Πηνελόπη Τρίπατζη Concept: Haris Stamatopoulos Μοντέλα: Anouk Arra, Νίκος Ζαδές

Φωτογράφος: Πηνελόπη Τρίπατζη
Concept: Haris Stamatopoulos
Μοντέλα: Anouk Arra, Νίκος Ζαδές

*Η Anouk και ο Νίκος αποτελούν ένα ηλεκτρονικό μουσικό δίδυμο, το οποίο συνδυάζει μουσική, performance και visual art σε ένα! Ηλεκτρονικοί ήχοι, rock και pop στοιχεία συναντούν ένα ψυχεδελικά φωτισμένο πειραματικό και εκρηκτικό performing. Αυτοί είναι οι Mother ‘n Son και αποτελούν οπτικοακουστική εμπειρία!

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τους ίδιους, κάντε κλικ εδώ

Τα πως και τα γιατί όμως, μας τα εξηγούν παρακάτω…

 

Anouk Arra

Η Anouk κατάγεται από την Γαλλία και είναι εικαστικός. Σπούδασε Design στην Beaux-Arts και έκτοτε χρησιμοποιεί μια μεγάλη ποικιλία μέσων όπως τα κλασικά κείμενα, την γλυπτική, τις εγκαταστάσεις, τα βίντεο και το σχέδιο με στόχο να θολώνει τα όρια ανάμεσα στις τέχνες και να συγχέει το πραγματικό και το φανταστικό σε μια σταθερή πράξη εξισορρόπησης μεταξύ του ορατού και το κρυφού! Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με καλλιτέχνες όπως η εικαστικός Racca-Vammerisse, η σκηνοθέτης Charles Chemi, η χορογράφος Olivier Dubois και έχει επεκτείνει την έρευνά της σε διάφορες δημιουργικές πλατφόρμες. Όλα αυτά την οδήγησαν για μεγάλα διαστήματα στην Γαλλία, την Κίνα, την Νέα Υόρκη και από το 2013 μέχρι σήμερα, στην Αθήνα.

Check in: www.anoukarra.tumblr.com

Νίκος Ζαδές

O Νίκος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ξεκίνησε να ασχολείται με τη μουσική στα 7 του και σήμερα είναι παραγωγός ηλεκτρονικής μουσικής, τραγουδάει, παίζει keyboards, accordion και συνθέτει μουσική χρησιμοποιώντας φυσικούς ήχους, oscillators, tone generators καθώς και άλλα gadgets. Απο τον Σεπτέμβρη του 2014 εμφανίζεται και τραγουδάει μαζί με τον Δήμο Αναστασιάδη. Ακόμη, είναι μέλος των Greeklish Babylon ενώ αποτέλεσε και ιδρυτικό μέλος των avant-garde YIANNEIS (2008-2013). Έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Πάνος Μουζουράκης, ο Σωτήρης Καστάνης, ο Gautier, ο Τηλέμαχος Μούσας, ο Μενέλαος Καραμαγκιόλης και άλλους, ενώ  έχει εμφανιστεί στο RockWave Festival, στο Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, στο Fuzz, στο Gagarin κ.α.

Check in: www.nikoszades.com

 


 

Ποιοι είστε Mother ‘n Son;

MnS: Οι Mother ‘n Son είμαστε εμείς, ο Νίκος και η Anouk.  Ένας μουσικός και μία visual artist. Δύο άτομα επί σκηνής που αναμιγνύουν τις διαφορετικές καταβολές και οπτικές τους δημιουργώντας ένα ομοιογενές και πρωτοποριακό show. Γράφουμε μουσική, δημιουργούμε video, κάνουμε conceptual φωτογραφίσεις και συνεργαζόμαστε με μία σειρά από καλλιτέχνες και δημιουργούς από όλους τους καλλιτεχνικούς χώρους όπως φωτιστές,  make up artists, web designers, φωτογράφους, ενδυματολόγους κλπ. Το Mother ‘n Son δεν είναι απλά μια μουσική μπάντα αλλά ένας τρόπος σκέψης και δημιουργίας που όποιος θέλει μπορεί να έρθει και να αποτελέσει μέρος του. Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι!

Πως προέκυψε η συνεργασία σας;

MnS: H γνωριμία έγινε πριν 2 χρόνια. Συνεργαστήκαμε μαζί στους YIANNEIS (www.yianneis.com) και από την πρώτη μας επαφή καταλάβαμε ότι καλλιτεχνικά έχουμε να πούμε και να κάνουμε πολλά μαζί.

 

mother-n-son-8-ingolden.gr

 

mother-n-son-5-ingolden.gr

 

mother-n-son-2-ingolden.gr

 

Πως συνδέεται η εικόνα με την μουσική;

Anouk: Αυτό ήταν στην πραγματικότητα, και εξακολουθεί να είναι, το κεντρικό σημείο της συνεργασίας μας. Είναι το ερώτημα που θέτουμε διαρκώς στον εαυτό μας και η αιτία της δημιουργικότητάς μας. Προσπαθούμε να ζωγραφίσουμε ένα οπτικό και ηχητικό τοπίο και παράλληλα να αφήσουμε ‘’ελεύθερο’’ το κοινό να μπορέσει να ταξιδέψει στο δικό του σύμπαν. Δίνουμε σημασία στην πλήρη αισθητική του έργου μας και σε συνεργασίες. Προσπαθούμε να προτείνουμε μια εμπειρία γεμάτη αισθήσεις, ζωντανή, σαν τον άνθρωπο!

Νίκος: Στην παράσταση μας όλα τα οπτικά στοιχεία όπως τα φώτα, τα κοστούμια και το μακιγιάζ, εξυπηρετούν άμεσα τη μουσική μας αλλά και αντίστροφα. Κανένα από τα δύο μόνο του δεν μπορεί να σταθεί. Το ένα αναδεικνύει το άλλο. Ο τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι αποτέλεσμα πολλών συζητήσεων και πειραματισμών.

Ποιες είναι οι επιρροές σας;

Νίκος: Είμαι fan της αγγλικής σκηνής! Τραβάει πάντα το ενδιαφέρον μου και το αυτί μου. Τα πρώτα μουσικά βήματα όμως όταν ήμουν 7 χρονών, τα έκανα παίζοντας μπουζούκι. Η ελληνική κουλτούρα είναι εξίσου μέσα μου και επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίο γράφω μουσική.

Anouk:  Έχω επηρεαστεί πολύ από την conceptuel αισθητική, τον σουρεαλισμό και το παράλογο, αλλά προτιμώ να μην λέω πολλά σε σχέση με αυτό για να μην επηρεάσω τον θεατή που θα μας δει, ώστε να νιώσει από μόνος του όσα μπορεί να του προκαλέσει το show μας. Πιστεύω ότι ο καλλιτέχνης πρέπει να μιλάει για τον κόσμο που ζούμε, για τον τρόπο που τον αντιλαμβανόμαστε! Αυτό εμπεριέχει πιστεύω και τις καταβολές μας. Και αυτό είναι επίσης που μας έφερε κοντά για να συνεργαστούμε.

 

mother-n-son-4-ingolden.gr

 

mother-n-son-1-ingolden.gr

 

mother-n-son-6-ingolden.gr

 

Ευχαριστούμε πολύ το Parking Κουκάκι για την φιλοξενία.

Διεύθυνση: Γ. Ολυμπίου 12, Κουκάκι

Τηλέφωνα: 210 9238230, 210 9238739


Info

Φωτογράφιση: Πηνελόπη Τρίπατζη [www.PenelopeTripatzi.gr]

Concept: Haris Stamatopoulos

Μοντέλα: Anouk Arra, Νίκος Ζαδές

Ρούχα: Βάνα Γιαννούλα

Επιμέλεια: Τάσος Μπιμπισίδης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας