«Πισίνα (νερό;)» στο Θέατρο 104 ως τις 7/4

0
1

*Ο Ravenhill μιλά για τη ζωή, την αρρώστια, την αγάπη, το θάνατο, την ελπίδα, τη ζήλεια. Μιλά για την περιπέτεια του ανθρώπινου βίου και μας προσκαλεί όλους, τελικά, να βουτήξουμε στην πισίνα των προσωπικών μας επιθυμιών και αποτυχιών…

 

Ποιον εκμεταλλεύτηκες για να πετύχεις το σκοπό σου;
Πόσο «έντεχνα» ζεις τη ζωή σου;
Ένιωσες ποτέ τη μέρα σου να είναι λουσμένη με νόημα;
Πόσο ζωντανός νιώθεις όταν ο άλλος πονά;

Το έργο Πισίνα (νερό;) του Mark Ravenhill, ενός των κυρίων εκπροσώπων του in-yer-face-theatre, αναγνωρίσιμου στην Ελλάδα και διεθνώς από πλήθος επιτυχημένων έργων, παρουσιάζεται από τις αρχές Νοέμβρη στο 104. Υπνωτιστικό και αιχμηρό, καυστικό και συχνά ενοχλητικό, έργο που αλλάζει συνεχώς τόπο και χρόνο, δοκιμάζοντας τα όρια του θεάτρου με γλώσσα ευθύβολη και βίαιη, προσκαλεί τον θεατή σε μια μοναδική παραστασιακή εμπειρία. Χωρίς συγκεκριμένους χαρακτήρες και χωρίς συγκεκριμένες οδηγίες από τον συγγραφέα για τον αριθμό των ατόμων που απαρτίζουν το καστ, το έργο παρασύρει τον θεατή σε μια πρωτότυπη ιστορία.

 

pisina-nero-theatro-104-2-ingolden.gr

pisina-nero-theatro-104-1-ingolden.gr

pisina-nero-theatro-104-ingolden.gr

 

Το έργο:
Μια πασίγνωστη καλλιτέχνης προσκαλεί τους παλιούς της φίλους, μια ομάδα άσημων καλλιτεχνών, στο πολυτελές καινούργιο σπίτι της για την επανένωση που περίμεναν τόσο καιρό. Η γιορτή στην καινούργια της πισίνα τελειώνει άδοξα εξαιτίας ενός ατυχήματος. Ένα αδιανόητο σχέδιο αρχίζει να διαμορφώνεται – το μεγαλύτερο καλλιτεχνικό τους επίτευγμα; Σαν οπλισμένος με αυτόματο όπλο, με ωμότητα, χιούμορ και ποιητικότητα, ο Ravenhill εγείρει ερωτήματα για την τέχνη και την εμπορευματοποίησή της, τη φιλία και τις αστοχίες της, τη φιλοδοξία και την ηθική, την επιτυχία και τον ανταγωνισμό.

 


 

 

Info

Συντελεστές:

Μετάφραση: Δάφνη Λαρούνη

Σκηνοθεσία: Μιχάλης Παλίλης

Σκηνικό: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Σχεδιασμός φωτισμού: Ντίνος Νικολάου

Κίνηση/χορογραφία: Μαρίζα Τσίγκα

Φωτογραφίες: Ιωάννα Παπουλή

Παίζουν: Αιμιλία Βασιλακάκη, Μάνος Κανναβός, Ντέπυ Πάγκα, Βάσια Πασπάλη


Θέατρο 104 (Ευμολπιδών 41, μετρό Κεραμεικός)

Δευτέρα & Τρίτη στις 21:00 (ως 7/4)

Είσοδος: 12€, 8€ (μειωμένο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε γράψτε το σχόλιο σας
Παρακαλούμε γράψτε το όνομα σας